ایران به سومین بازار بزرگ دارویی منطقه تبدیل شد

ايسنا/با حمايتهاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و تلاش شرکتهاي دانشبنيان و خلاق، در شرايط تحريمها به سومين بازار دارويي منطقه تبديل شديم.
توسعه زيستبوم فناوري و نوآوري دارو در کشور، ايران را به سومين بازار دارويي منطقه تبديل کرد، آن هم در شرايط تحريمها و مشکلات اقتصادي ناشي از آن. اين اتفاق هم ناشي از تلاشي فناورانه و نوآورانه است که به دست شرکتهاي دانشبنيان و خلاق رقم زده شد. پيش از اين بسياري از داروهاي مورد نياز کشور با هزينههاي گزاف و چالشهاي وارداتي تامين ميشد؛ اما امروز با تلاشهاي صورت گرفته، بيش از ۹۷ درصد داروهاي مورد نياز داخلي را توانمندان خودمان توليد ميکنند.
البته اين بازار نيازمند حمايت جدي است تا خلا حدود يک ميليارد دلاري آن برطرف شود. بر اساس آمارهاي موجود در کشور، در حال حاضر يک شکاف يک ميليارد دلاري در اين زمينه وجود دارد که قرار است به همت ستاد توسعه زيستفناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با کمک دانشبنيانها اين شکاف پر شود؛ موضوعي که مي تواند جايگاه ايران در حوزه دارو را در منطقه و جهان ارتقا دهد.
ايران داراي بزرگترين استارتاپهاي دارويي در منطقه است و برخي از اين محصولات توليدي به کشورهاي همسايه و برخي کشورهاي اروپايي نيز صادر ميشود. اما براي پر کردن خلا موجود در بازار نياز است که حمايتها از فناوران اين حوزه بيشتر شود و بازار داخلي اين محصولات توسعه يابد.
بر اساس اعلام معاونت علمي رياستجمهوري، صنعت دارو هم مثل همه صنايع از سه بخش توليــد، بازاريابــي و توســعه تشـکيل ميشـود. به مدد فناوران کشور، در بخش توليد گامهاي موثري برداشته شده و تا سال ۱۴۰۰ اتفاقات بزرگ و قابل قبولي در اين حوزه بيفتد و شکاف موجود در بازار پر شود. اما دو بخش بازاريابي و توسعه نيازمند حمايتها و همافزاييهاي دولتي است که اگر اين حمايتها به شکلي مستمر و دائمي صورت گيرد قطعا به زودي شاهد رونق و شکوفايي بيشتر اين صنعت حياتي خواهيم بود.