۷ اختراع عجیب و مرموز "نیکولا تسلا" که هرگز ساخته نشدند
ايسنا/ در اين گزارش به معرفي هفت اختراع عجيب و غريب از "نيکولا تسلا" از دستگاه موج جزر و مدي مصنوعي گرفته تا يک دوربين که از افکار افراد عکس ميگيرد، ميپردازيم که تاکنون پا به دنياي واقعيت نگذاشتهاند.
"نيکولا تسلا" يکي از بزرگترين مخترعان تاريخ است که با کارهايش زندگي نسلهاي بعد از خود را در جهان براي هميشه تغيير داد. وي صاحب بيش از ۲۷۰ حق اختراع ثبت شده در ۲۷ کشور دنيا از جمله ۱۱۲ اختراع در ايالات متحده است که به حق، جايگاه خود را در تاريخ تثبيت کرده است. با اين حال، همه اختراعات تسلا به توليد نرسيدهاند. اکنون ما به سراغ هفت مورد از عجيبترين اختراعات تسلا رفتهايم که هرگز ساخته نشدهاند.
۱. انتقال دهنده بيسيم انرژي
نيکولا تسلا به عنوان کسي که کاملاً با برق مرتبط بود، تعجب آور نيست که بسياري از اختراعاتش در زمينه توليد و انتقال برق باشد. آنچه بسياري از مردم نميدانند اين است که تسلا سعي کرد برجي بسازد که برق را از طريق هوا منتقل کند. وي حتي از "جي.پي مورگان" سرمايهدار آمريکايي براي تأمين مالي اين برج موسوم به "برج واردنکليف"(Wardenclyffe Tower) در ساحل شمالي "لانگ آيلند" کمک گرفت و اميدوار بود بتواند آن را براي انتقال برق به شهر نيويورک سازگار کند.
مورگان از زير هزينه اين طرح انتقال برق شانه خالي کرد و از تأمين بودجه بقيه پروژه خودداري کرد و تسلا مجبور شد آن را رها کند و سرانجام اين برج را يک دهه بعد در سال ۱۹۱۷ از بين برد.
۲. کشتيهاي هوايي مافوق صوت با پشتيباني از برجهاي برق بيسيم زميني
وقتي همين چند سال پيش فناوري شارژ بيسيم معرفي شد، يک فناوري انقلابي به نظر ميرسيد. اين در حالي است که اگر نيکولا تسلا امروز زنده بود ما را بابت اين خوشحالي ملامت ميکرد، چرا که وي در سال ۱۹۱۹ ايده يک کشتي هوايي مافوق صوت را در سر ميپروراند که کاملاً از طريق انتقال بيسيم برق از برج هاي زميني تأمين نيرو شود و بتواند در ارتفاع ۱۲ کيلومتري از سطح زمين و با سرعت ۱۶۰۰ کيلومتر در ساعت پرواز کند. وي ميخواست با ساخت اين کشتي هوايي سفر از نيويورک به لندن را به کمتر از چهار ساعت برساند.
۳. نيروهاي دريايي قابل کنترل از راه دور
در حالي که تسلا بيشتر به خاطر کار با برق مشهور است، اين تنها حوزهاي نيست که او در آن کار ميکرد. يکي ديگر از زمينههاي اصلي کار تسلا، فناوريهاي نظامي بود. وي مانند "آلفرد نوبل" معتقد بود که بهترين راه براي جلوگيري از جنگ اين است که درگيري در آن کاملاً بيهوده باشد و يا براي شرکت کنندگان در آن آنقدر فاجعه بار باشد که هيچ کس آنقدر ديوانگي به خرج ندهد که يک جنگ را شروع کند يا در آن درگير شود.
تسلا با توجه به اين موضوع، قايق کوچکي را اختراع کرد که ميتوانست با سيگنالهاي راديويي و به صورت کاملا کنترل از راه دور شروع به حرکت کند و متوقف و هدايت شود. وي اميدوار بود که با چنين فناوريهايي انسانها را از معادله جنگ حذف کند.
۴. دوربين ذهن
يکي از عجيبترين ايدههاي تسلا اين بود که بتوان از افکار اشخاص عکس گرفت. او در سال ۱۹۳۳ به خبرنگاران گفت: در سال ۱۸۹۳ در حالي که به تحقيقات خاصي مشغول بودم، متقاعد شدم که يک تصوير مشخص در انديشه آدمي بايد يک تصوير متناظر در شبکيه چشم ايجاد کند که ممکن است بتوان آن را با يک دستگاه مناسب خواند و از افکار خود عکس بگيريم. اگر اين درست باشد که هر فکر يک تصوير را در شبکيه منعکس ميکند، ميتوان از آن عکس گرفت و سپس از روشهاي معمول موجود براي ظاهر کردن آن استفاده کرد.
وي افزود: اگر اين کار با موفقيت انجام شود، اشياي تصور شده توسط يک شخص در هنگام شکلگيري به وضوح روي يک صفحه نمايش منعکس ميشوند و از اين طريق ميتوان فکر هر فردي را خواند. بنابراين ذهن ما واقعاً مانند کتابهاي باز خواهد بود.
بديهي است که هنوز مشخص نيست که فرآيندهاي تفکر در ذهن انسان چگونه کار ميکنند، اما در مورد مکانيسم بيولوژيکي انديشه و شعور انسان اطلاعات زيادي وجود دارد که نميتوان به طور قطع گفت که تسلا در اشتباه بوده است.
۵. ماشين زلزله
تسلا در سال ۱۸۹۳ حق اختراع يک لرزشساز مکانيکي را ثبت کرد که با بخار کار ميکرد و ميتوانست از ارتعاشات آن براي توليد برق استفاده کند. همانطور که بعدها تسلا به خبرنگاران گفت، در حالي که اين دستگاه را براي انجام يک آزمايش کاليبره ميکرد، اين دستگاه آزمايشگاه وي را در شهر نيويورک چنان لرزاند که تقريبا در حال تخريب همه ساختمان بود.
وي گفت: ناگهان تمام ماشين آلات سنگين موجود در آزمايشگاه به اطراف به پرواز درآمدند. من يک چکش به دست گرفتم و اين دستگاه را شکستم. اگر چند دقيقه ديگر به فعاليت خود ادامه ميداد، ساختمان روي سرمان خراب شده بود. همه بيرون ساختمان در خيابان جمع شده بودند و سپس پليس و آمبولانسها رسيدند. به دستيارانم گفتم چيزي نگويند. ما به پليس گفتيم حتما زمينلرزه بوده است. اين تنها چيزي است که آنها در مورد اين حادثه ميدانند.
اين دستگاه مرموز، الهام بخش تسلا براي ساخت يک لرزشساز تله ژئوديناميکي شد که در واقع يک ماشين زلزله بود و ميتوانست به دانشمندان براي کشف خصوصيات زمين شناسي زمين و به مهندسان و محققان براي يافتن ذخاير سنگهاي معدني و فلزات در زير زمين کمک کند.
تسلا هرگز موفق به ساخت ماشين زلزله خود نشد، اما دانشمندان و مهندسان امروزي از همان اصل استفاده ميکنند تا دقيقاً همان کاري را انجام دهند که تسلا آن را در تصور خود داشت.
۶. امواج جزر و مدي مصنوعي
تسلا در طول زندگي خود ساخت سلاحهايي آنچنان مخرب را در ذهن داشت که اگر ساخته شده و مورد استفاده قرار ميگرفتند، از نظر قدرت ويرانگري با بمب اتم قابليت رقابت داشتند.
يکي از اين سلاحها موج جزر و مدي مصنوعي بود که به اعتقاد تسلا آخرين دفاع در برابر ناوگان دريايي دشمن بود. اميد تسلا اين بود که بزرگترين سلاح دريايي را بسازد تا کشورها ديگر اقدام به ساخت ناوگان جنگي نکنند و شرکت در هر جنگي برايشان بيفايده باشد.
تسلا براي انجام اين کار ساخت دستگاهي موسوم به "تلهاوتوماتونز"(telautomatons) را تصور کرد که ميتواند چندين تن ماده منفجره را در نزديکي نيروي دريايي دشمن منفجر کند. تسلا محاسبه کرد که حباب گاز حاصل از اين انفجار، امواج جزر و مدي با ارتفاع بيش از ۳۰ متر توليد ميکند که براي از بين بردن بزرگترين ارتشهايي دريايي نيز کافي است.
۷. پرتوي مرگ
هفتمين اختراع عجيب نيکولا تسلا دستگاهي به نام "پرتوي مرگ" يا همانطور که تسلا آن را صدا ميکرد، "پرتوي صلح" است.
تسلا معتقد بود که با سرعت بخشيدن به ايزوتوپهاي جيوه تا ۴۸ برابر سرعت صوت، پرتويي توليد ميشود که انرژي کافي را براي از بين بردن تمامي ارتشها از فاصله دور توليد ميکند و فقط انحناي سطح زمين بود که ميتوانست آن را محدود کند.
تسلا ظاهراً در سالهاي قبل از مرگش سعي در فروش اين ايده به چندين دولت از جمله ايالات متحده داشت، اما اتحاد جماهير شوروي تنها کشوري بود که آزمايش آن را انجام داد و هرگز نتيجهاي را که تسلا انتظار داشت، به بار نياورد.