نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

فنآوری‌هایی که در دوره شیوع کرونا پیشرفت کردند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
فنآوری‌هایی که در دوره شیوع کرونا پیشرفت کردند

باشگاه خبرنگاران/ شيوع جهاني بيماري کوويد-۱۹ از بيش از يک سال پيش تاکنون، زندگي ميليارد‌ها نفر را در جهان مختل کرده است. با اين حال پاندمي کرونا، باعث پيشرفت سريع برخي فنآوري‌ها شده و صاحبان بعضي صنايع را به ثروت‌هاي بزرگ رسانده است. شايد صنعت دارو و درمان و به‌ويژه شرکت‌هايي که موفق به توليد واکسن کرونا شدند، شاخص‌ترين نمونه اين فنآوري‌ها باشند.

وانتيلاتور‌هايي که ويروس کرونا را از بين مي‌برند
وانتيلاتور‌هاي بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان‌ها در يک سال و نيم گذشته، نه‌تن‌ها به بيماران براي تنفس کمک کرده‌اند، بلکه اتاق‌هاي بستري را هم از ذرات آلوده به ويروس پاکسازي مي‌کنند.
 ريس توماس، پزشک بيمارستان گلاتگويل ولز اين فناوري را تنها در سه روز طراحي کرد و راه انداخت. اين دستگاه کمک به تنفس، ارزان است و سر هم کردن قطعات آن تنها يک روز طول مي‌کشد.

ماسک‌هاي FFP۳ تقريبا جلوي تمام ريزذره‌ها را مي‌گيرند
پوشاندن صورت با ماسک يکي از مهم‌ترين و در عين حال ساده‌ترين راه‌هاي جلوگيري از شيوع ويروس کرونا است. بعد از بحران ماسک در ماه‌هاي نخست پاندمي، در زمان شيوع موج دوم و سوم، استفاده از ماسک‌هاي پارچه‌اي کم‌کم کنار مي‌رود و ماسک‌هاي قوي‌تر، جاي ماسک‌هاي سه لايه جراحي را مي‌گيرند.

در اروپا بعد از اجبار به پوشاندن صورت با ماسک FFP۲ در محيط‌هاي بسته در اتريش و برخي ايالات آلمان، حالا مساک FFP۳ به بازار مي‌آيد. شرکت فرانسوي R-Pur از سال ۲۰۱۵ مشغول ساخت ماسک‌هايي براي مقابله با آلودگي هواست. اين ماسک‌ها که پيشتر عمدتا مصرف صنعتي داشتند يا در نقاط بسيار آلوده شهري براي افراد بيمار تجويز مي‌شدند، با شيوع جهاني ويروس کرونا، مشتري‌هاي بسياري پيدا کرده اند.
ماسک‌هاي FFP۳ با پنج لايه محافط گاز، گرده‌هاي گل و گياهان، ريزگرد‌ها و ريزذره‌هاي سمي مرتبط با آلاينده‌هاي جوي و باکتري‌ها و ذرات حامل ويروس را فيلتر مي‌کنند.

دستگيره‌هايي که خود را تميز مي‌کنند
ويروس کرونا روي سطح‌هاي فلزي تا سه روز دوام مي‌آورد. به اين ترتيب دستگيره‌هاي فلزي درها، يکي از سطوح بالقوه انتقال ويروس به شمار مي‌روند.
استارتاپ سوئيسي کلين موشن، دستگيره‌هايي ساخته است که پس از هربار استفاده، با پوشاندن خودکار يک لايه ماده ضدعفوني کننده روي خود، ۹۹/۹ درصد باکتري‌ها و ويروس‌ها را از بين مي‌برد.
شرکت فون سُپ، از پرتو‌هاي فرابنفش براي از بين بردن ويروس همزمان با شارژ سريع تلفن همراه استفاده مي‌کند. بايد تلفن را در جعبه‌هاي کوچک شارژ و ضدعفوني قرار دهيم.

استفاده از پهپاد براي رساندن مرسولات پستي و غذا به مشتريان
شرکت ايرلندي مانا، با پهپاد درخواست‌هاي مشتريان از دارو گرفته تا غذا را به در منزل مشتريان مي‌رساند. اين کار باعث کاهش تماس بين افراد و انتقال ويروس، و البته همزمان بيکاري شمار قابل توجهي از پيک‌ها مي‌شود. پهپاد‌هاي شرکت مانا کالا را در زمان جابه‌جايي با پرتو‌هاي فرابنفش ضدعفوني هم مي‌کنند.

اين پهپاد‌ها مي‌توانند سفارش‌هايي به بزرگي يک جعبه کفش را در ارتفاعي بين ۵۰ تا ۸۰ متر و با سرعت ۸۰ کيلومتر در ساعت جابه‌جا کنند. کاربرد اين فنآوري در آينده به‌ويژه مي‌تواند در مناطق صعب‌العبور، بسيار کارساز باشد.

ساعت‌هاي کلاسيک هم هوشمند مي‌شوند
شيوع پاندمي کوويد-۱۹ باعث توجه بيشتر به سلامتي و سوخت و ساز بدن شد. ساعت‌هاي هوشمند از سال‌ها پيش يکي از ابزار‌هاي جدي براي کنترل ضربان قلب، شمار قدم‌ها، کيفيت خواب و ميزان کالري سوزانده شده و استقامت بدن در زمان ورزش بود.
شرکت سوئيسي ويتينگز يک ساعت هوشمند، مشخصا براي بررسي وضعيت سلامت کاربر ساخته است. ويتينگز سکنواچ، شکل و شمايل کلاسيک دارد و نسبت به ساعت‌هاي هوشمند قبلي، دقيق‌تر است. قيمت اين ساعت مشابه اپل و سامسونگ از ۲۸۰ يورو شروع مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر