نماد آخرین خبر

منشاء ذرات پُرانرژی خورشید کجاست؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
منشاء ذرات پُرانرژی خورشید کجاست؟

مجله ايلياد/ دانشمندان دانشگاه‌هاي UCL و جورج ميسون آمريکا، براي اولين بار توانسته‌اند منشاء ذرات خطرناک خورشيدي که طي طوفان‌هاي خورشيدي از اتمسفر بيروني آن خارج مي‌شوند را پيدا کنند.
اين ذرات به شدت باردار هستند و اگر به اتمسفر زمين برسند، مي‌توانند ماهواره‌ها و زيرساخت‌هاي الکترونيکي را دچار اختلال کنند. اين ذرات براي فضانوردان و مسافران هوايي داراي اثرات مضر پرتويي هستند. در سال ۱۸۵۹ اتفاقي که تحت عنوان «رويداد کارينگتون» شناخته مي‌شود باعث شد سيستم‌هاي تلگراف در آمريکا و اروپا به خاطر طوفان‌هاي خورشيدي تخريب شوند. دنياي مدرن امروزي اتکاي زيادي به زيرساخت‌هاي الکترونيکي دارد و چنين رويدادهايي عواقب جدي‌تري مي‌تواند به همراه داشته باشد.

براي اينکه خطر چنين رويدادهايي کمينه شود، دانشمندان به دنبال درک اين جريانات از ذرات خورشيدي هستند تا به اين ترتيب بهتر بتوانند آن‌ها را پيش‌بيني کنند.
در مطالعه‌ي جديدي که نتايج آن در Science Advances منتشر شده است، محققين ترکيبات ذرات خورشيدي که به سمت زمين در حرکت هستند را آناليز کرده‌اند و دريافته‌اند که اين ذرات شباهت زيادي به پلاسماي قرار گرفته در سطوح پاييني کروناي خورشيدي و نزديک به نواحي مياني اتمسفر آن دارند. اين ناحيه از اتمسفر خورشيد «کروموسفر» ناميده مي‌شود.

دکتر «استفاني ياردلي» به‌عنوان همکار اين تحقيق، مي‌گويد: «ما براي اولين بار مشاهده کرديم که ذرات پرانرژي خورشيدي از کجا مي‌آيند. اين شواهد تاييدکننده‌ي تئوري‌هايي است که منشاء اين ذرات را پلاسماي خورشيد مي‌دانستند. اين ذرات پس از آزاد شدن طي شتابي که مي‌گيرند به سرعت چندين هزار کيلومتر بر ثانيه مي‌رسند. طي چند دقيقه اين ذرات مي‌توانند به زمين برسند و اثرات آن‌ها مي‌تواند تا چند روز ادامه داشته باشد. با درک بهتر فرآيندهاي خورشيدي مي‌توان به نحوي اين طوفان‌ها را پيش‌بيني کرد تا کمترين خطر را براي زمين داشته باشند.»

دکتر «ديويد بروکس» از دانشگاه جورج ميسون، مي‌گويد: «ما در شروع يک چرخه‌ي خورشيدي قرار داريم و به کمک روش‌هاي ابداعي خود مي‌توانيم نتايج به‌دست آمده را اثبات کنيم. به کمک مدارگردهاي خورشيدي پارکر ناسا و مدارگرد آژانس فضايي اروپا مي‌توانيم در سال‌هاي آينده با دقت بالايي مکانيسم پشت اين فرآيندها را مورد مطالعه قرار دهيم.»

ماهواره‌ي وايند ناسا بين زمين و خورشيد قرار دارد و دانشمندان در اين مطالعه جريانات ذرات پُرانرژي خورشيدي را به کمک داده‌هاي اين ماهواره آناليز کرده‌اند. مقايسه‌ي داده‌هاي جمع‌آوري شده توسط ماهواره‌ي وايند با داده‌هاي قبلي نشان داده است که طوفان‌هاي خورشيدي نيز مانند پلاسماي خورشيد غني از سيليکون هستند و کمتر گوگرد درون خود دارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر