چرا موج جدید کرونا به طور ناگهانی در جهان شایع شد؟

سيناپرس/ پژوهشگران هندي با توجه به بررسي افزايش موارد جديد کرونا و انتقال به موج جديد اين همه گيري اعلام کردند که رعايت نکردن قوانين و پروتکل هاي بهداشتي همچون عدم استفاده از ماسک، عدم حفظ فاصله گيري فيزيکي و عدم قرنطينه مبتلايان با بحران مواجه شده است.
در حال حاضر بيش از يک سال است که جهان درگير همه گيري ويروس کروناست و کشورهاي مختلف با انجام اقدامات و پيشگيري هاي متفاوت در موج هاي مختلف اين بيماري قرار دارند. آنچه مسلم است اين است که برنامه واکسيناسيون مي تواند به کاهش موارد ابتلا يا موارد شديد و مرگ و مير کمک کند.
اما چرا بيشتر کشورها علي رغم انجام برنامه واکسيناسيون به طور ناگهاني موج جديدي از اين را تجربه کردند؟
پژوهشگران هندي در بررسي هاي جديد خود سه دليل عمده را که باعث اين افزايش ناگهاني موارد جديد شده است، ذکر کرده اند که مي تواند براي ساير کشورها قابل توجه باشد. لازم به ذکر است که همه اين موارد در اثر طولاني شدن دوره همه گيري بيشتر شده است.
عدم استفاده از ماسک
بررسي هاي گسترده انجام شده نشان مي دهد يکي از دلايل عمده در افزايش تعداد مبتلايان کوويد ۱۹ سهل انگاري مردم و رعايت نکردن قوانين و پروتکل هاي بهداشتي همچون عدم استفاده از ماسک يا استفاده نادرست ماسک است که مي تواند در گسترش اين بيماري نقش بسيار مهمي ايفا کند. بهتر است افراد از دو ماسک يکي ماسک جراحي و ديگري ماسک پارچه اي استفاده کنند و مطمئن شوند ماسک بيني، دهان و چانه را به طور کامل مي پوشاند. استفاده از ماسک هاي چند لايه ايمني بيشتري ايجاد مي کند.
عدم حفظ فاصله گيري فيزيکي
عدم حفظ فاصله گيري فيزيکي يکي ديگر از عوامل افزايش موارد جديد کرونا در بيشتر نقاط جهان است. مردم از قرنطينه، فاصله گيري هاي فيزيکي و حذر از ميهماني و دورهمه خسته شده اند اما بايد بدانند که حفظ سلامتي خود، خانواده و دوستانشان بستگي به رعايت اين قوانين دارد. به گزارش سيناپرس،بسياري از افراد تصور مي کنند که بايد فاصله فيزيکي خود را با کساني که دچار عطسه يا سرفه شده اند، حفظ کنند اما اين مساله مهم است که بسياري از مبتلايان به بيماري کوويد ۱۹ بدون علامت يا داراي علائم جزئي هستند بنابراين تشخيص اينکه ازچه کساني بايد فاصله گرفت مشکل است. پس وقتي به طور کلي فاصله فيزيکي با همه افراد حفظ شود، اطمينان حاصل مي شود که انتقال بيماري صورت نمي گيرد.
عدم قرنطينه مبتلايان به کوويد ۱۹
به طور کلي اگر مبتلايان به کوويد ۱۹ به خصوص افرادي که بدون علائم هستند، خود را به مدت حداقل دو هفته قرنطينه کرده و پس از انجام تست و اطمينان از سلامت خود، به جامعه بازگردند، از گسترش بيش از حد بيماري جلوگيري مي شود.
به اين ترتيب شاهد هستيم که عدم رعايت مواردي ساده که طي يک سال گذشته همواره بر اجراي آن ها تاکيد شده است، سبب شيوع موج هاي جديد کرونا در گوشه و کنار جهان شده است.