نماد آخرین خبر

آزمایش موفقیت‌آمیز، کپسول "اوریون" ناسا را یک قدم به ماه نزدیک‌تر کرد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آزمایش موفقیت‌آمیز، کپسول "اوریون" ناسا را یک قدم به ماه نزدیک‌تر کرد

ايسنا/در پي موفقيت دومين "آزمايش سقوط" فضاپيماي اوريون، ناسا يک قدم به فرستادن اولين زن و يک مرد ديگر به ماه نزديک‌تر شد.

به نقل از ديلي‌ميل، "آزمايش سقوط" آزمايشي مربوط به صنعت هوايي است که در آن يک فضاپيما يا هواپيما تا ارتفاع مشخصي بالا برده مي‌شود و سپس رها مي‌شود.

آژانس فضايي آمريکا دومين آزمايش خود را در تاسيسات مرکز تحقيقاتي لانگلي(Langley) در ويرجينيا انجام داد و کپسول اوريون(Orion) را از ارتفاع ۷ فوت(۲ متر) به سمت استخر آب بزرگي انداخت.

اين فضاپيماي ۱۴ هزار پوندي(۶۳۵۰ کيلوگرمي) مجهز به ۵۰۰ حسگر بود تا اطلاعات را از لحظه‌ي رها شدن تا زمان برخورد به آب جمع‌آوري کند.

اين کپسول قرار است خدمه‌ي پرواز آرتميس۳ (Artemis III) را به ماه ببرد و بازگرداند و آزمايشي که در روز سه‌شنبه انجام شد براي شبيه‌سازي لحظه‌ي فرود فضانوردان پس از بازگشت به زمين بود.

ناسا حوضچه‌ي آبي ضربه‌گير(Hydro Impact Basin) خود را در سال ۲۰۱۰ ساخت و هزينه‌ي ساخت آن ۱.۷ ميليون دلار بود. اين حوضچه هزاران گالن آب مخلوط با کلر را در خود جاي مي‌دهد.

ناسا مي‌گويد: آزمايش‌هاي برخورد با آب بخشي از کار مهندسان براي شبيه‌سازي فرود در شرايط واقعي است و اين آزمايش براي نهايي کردن مدل‌هاي کامپيوتري براي بار و ساختار فضاپيما پيش از انجام آزمايش آرتميس ۲ در سال ۲۰۲۳ است.

آزمايش‌هاي کنوني براساس آزمايش‌هاي قبلي انجام مي‌شود و وضعيت خدمه را با توجه به آخرين طراحي‌هاي فضاپيما مورد بررسي قرار مي‌دهد.

با اين حال لحظه‌اي که همه‌ي مردم منتظر آن هستند يعني پرواز آرتميس ۳ در سال ۲۰۲۴ رخ مي‌دهد.

آزمايش برخورد با آب فضاپيماي اوريون سال‌ها قبل انجام شده بود اما از آن زمان ساختارهاي آن براساس آزمايش‌هاي پرواز جديد و اطلاعات به دست آمده از تونل باد بهبود يافته است. اوريون براي حمل حداکثر شش نفر طراحي شده است و مي‌تواند تا ۲۱ روز جدا از فضاپيماي مادر و شش ماه متصل به آن در فضا کار کند.

اولين "آزمايش سقوط" که آن نيز موفقيت آميز بود در تاريخ ۲۴ مارس انجام شد که اوريون از ارتفاع تنها ۱۸ اينچ(۴۵ سانتي‌متر) رها شد.

اوريون بر روي موشک  "سامانه پرتاب فضايي" ناسا قرار خواهد گرفت و با آن به فضا پرتاب مي‌شود. ناسا مي‌گويد: اين موشک با قدرت و توانايي‌هاي فوق‌العاده‌اش تنها موشکي است که مي‌تواند اوريون، فضانوردان و محموله‌ها را در يک ماموريت به ماه بفرستد.

ساخت اين موشک ۱۸.۶ ميليارد دلار هزينه داشته است و انتظار مي‌رود هر سفر آن دو ميليارد دلار هزينه ببرد و حداکثر باري که مي‌تواند به ماه ببرد ۱۰۱.۴۰۰ پوند (۴۶ کيلوگرم) است

موشک ناسا يک آزمايش روشن کردن موتور براي ۸ دقيقه را در تاريخ ۱۸ مارس به اتمام رساند که آخرين گام لازم براي رفتن به مرحله‌ي بعدي يعني پرتاب آرتميس۱ در ماه نوامبر است. در اين آزمايش بخش مرکزي موشک ۴ موتور "RS-۲۵" خود را روشن کرد که ۱.۶ ميليون پوند نيروي پرتاب توليد مي‌کند و هزاران گالن هيدروژن مايع مصرف مي‌کند.

در طول هشت دقيقه موتورها بيش از ۷۰۰ هزار گالن اکسيژن و هيدروژن مايع مصرف کردند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar