واکسیناسیون مادران میتواند به محافظت از نوزادان در برابر کووید-۱۹ کمک کند

ايسنا/پژوهشگران آمريکايي در بررسي جديدي دريافتهاند که واکسيناسيون مادران ميتواند پادتنهاي مورد نياز را به نوزادان انتقال دهد و از آنها در برابر کوويد-۱۹ محافظت کند.
به نقل از وبسايت رسمي دانشگاه واشنگتن، پژوهش جديدي نشان ميدهد مادراني که واکسن کوويد-۱۹ را دريافت ميکنند، ميتوانند پادتنهاي محافظ را حداقل ۸۰ روز پس از واکسيناسيون به واسطه شير خود به نوزادان انتقال دهند.
"جيني کلي"(Jeannie Kelly)، پژوهشگر ارشد اين پروژه گفت: پژوهش ما نشان داد که پادتنهاي مقابله کننده با کوويد-۱۹، دو هفته پس از نخستين تزريق، در شير مادر افزايش مييابند. اين واکنش طي دوره بررسي ما که تقريبا سه ماه به طول انجاميد، پايدار بود. سطح پادتنها در پايان پژوهش نيز هنوز بالا بود؛ بنابراين احتمالا محافظت طولانيتر هم ميشود.
پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن"(Washington University)، بررسي کوچکي را روي پنج مادر انجام دادند که دو دوز واکسن "فايزر" را دريافت کرده بودند. اين پژوهش، شواهدي مبني بر واکنش ايمني بلندمدت را نشان داد که در نوزادان و کودکان نوپاي مادران واکسينه شده به وجود ميآيد.
کلي ادامه داد: در حال حاضر اطلاعات اشتباه بسياري در مورد واکسن وجود دارد. پستهاي واقعا ترسناک و گمراهکنندهاي در شبکههاي اجتماعي ديده ميشوند که براي ترساندن مادران طراحي شدهاند. به همين دليل ما احساس کرديم که بايد اين موضوع را بررسي کنيم. ما ميدانيم که اين نوع پادتنها، دهان و گلوي نوزادان را ميپوشانند و هنگام نوشيدن شير مادر، از او در برابر بيماري محافظت ميکنند. بدين ترتيب، واکسينه شدن در دوره شيردهي، نه تنها از مادر محافظت ميکند، بلکه ميتواند براي ماهها به محافظت از نوزاد بپردازد.
پژوهشگران در اين پروژه، سطح پادتنهاي کوويد-۱۹ در شير مادر را پيش از واکسينه شدن مادران و پس از دريافت نخستين دوز واکسن مورد بررسي قرار دادند.
اگرچه پژوهشهاي ديگري نيز نشان دادهاند که واکسنهاي کوويد-۱۹، پادتنهايي را توليد ميکنند که به واسطه شير مادر به نوزاد منتقل ميشود اما اين نخستين پژوهشي است که براي رديابي سطح خاصي از اين پادتنها در شير مادر طي يک مدت طولاني صورت ميگيرد.
سن نوزادان زناني که در اين پژوهش مورد بررسي قرار گرفتند، بين يک تا ۲۴ ماه بود. پژوهشگران براي سنجش واکنش ايمني در شير مادر، سطح ايمونوگلوبينهاي "IgA" و "IgG" را مورد بررسي قرار دادند که پادتنهاي مورد استفاده سيستم ايمني براي مقابله با عفونت در نوزادان هستند.
يافتههاي اين پژوهش تاييد ميکنند که شير مادر بلافاصله پس از تزريق نخستين دوز واکسن، سطح بالايي از پادتنهاي IgA و IgG را شامل ميشود. هر دو پادتن، طي ۱۴ تا ۲۰ روز پس از نخستين واکسيناسيون، در همه شرکتکنندگان به سطح قابل توجهي رسيدند.
"ميستي گود"(Misty Good)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: پژوهش ما به شمار کمي از شرکتکنندگان محدود شده است اما يافتههاي اين پژوهش، اخبار دلگرمکنندهاي را در مورد مزيت ايمني بالقوه پس از واکسيناسيون براي نوزادان شيرخوار ارائه ميدهند. پژوهش ما براي نخستين بار نشان ميدهد که پادتنهاي کوويد-۱۹ تا ماهها پس از واکسيناسيون مادر، در شير او باقي ميمانند.
يافتههاي بررسي دانشگاه واشنگتن، به پژوهشهاي پيشين در مورد واکسيناسيون مادران شباهت دارد که تا شش ماه پس از واکسيناسيون آنفلوآنزا و سياهسرفه، سطح بالايي از پادتنها را در شير مادر نشان دادهاند.
اگرچه بايد بررسيهاي بيشتري در مورد واکسيناسيون کوويد-۱۹ مادران صورت بگيرد تا طول توليد پادتن در شير مادر و تاثير آن بر ميزان عفونت نوزاد بررسي شود اما پژوهشها براي تاييد مزاياي واقعي واکسن کوويد-۱۹ در محافظت از مادر و نوزاد ادامه دارد.
اين پژوهش، در "Journal of Obstetrics and Gynecology" به چاپ رسيد.