مطالعه جدید؛ یک سوم مبتلایان کرونا تا شش ماه بعد بهبودی از اختلالات عصبی رنج میبرند

ديجياتو/ دانشمندان در مطالعه علمي جديد با بررسي وضعيت بيش از ۲۳۰ هزار نفر بيمار مبتلا به کرونا از اختلالات عصبي و مشکلات رواني حدود يک سوم مبتلايان به ويروس کرونا تا شش ماه بعد از بهبودي خبر دادند.
يکي از شايعترين اختلالات عصبي ناشي از کوويد-۱۹، افسردگي و اضطراب اعلام شده است. بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد که تعداد محدودي از مبتلايان به اين بيماري همه گير از نوع شديد نيز دچار سکته مغزي و زوال عقل شدهاند. محققان ميگويند هنوز مشخص نيست که چگونه ويروس کرونا ميتواند چنين اختلالاتي را به وجود بياورد. «پاول هريسون» استاد روانپزشکي دانشگاه آکسفورد ميگويد:
«با وجودي که خطرات ناشي از بروز چنين اختلالاتي محدود و کنترل شده است، اما ممکن است تاثير آن به صورت کلي و براي کل جامعه قابل توجه و نگران کننده باشد.»
پيش از اين نيز مطالعه ديگري در مورد اختلالات رواني بهبود يافتگان از بيماري کرونا انجام شده است. نتايج مطالعه قبلي نشان ميدهد که ۲۰ درصد مبتلايان بهبود يافته از بيماري کرونا تا سه ماه بعد از ابتلا از اختلالات رواني رنج ميبرند.
نتايج تحقيق جديد در مجله روانپزشکي «Lancet» منتشر شده است. در اين تحقيق وضعيت ۲۳۶۳۷۹ بيمار مبتلا به کوويد-۱۹ که عمدتا از شهروندان آمريکايي بودهاند مورد بررسي قرار گرفتهاند. نتايج نشان ميدهد که ۳۴ درصد اين افراد طي شش ماه پس از درمان بيماري با مشکلات رواني و عصبي درگير بودهاند. محققان ميگويند اختلالات رواني مشاهده شده در مبتلايان به کرونا به صورت قابل توجهي بيشتر از افرادي است که در همان دوره زماني به آنفولانزا يا ساير عفونتهاي تنفسي مبتلا شده و بهبود يافتهاند.
۱۷ درصد مبتلايان از اضطراب و ۱۴ درصد آنها از اختلالات رفتاري و بدخلقي بعد از بهبود رنج ميبرند که ظاهرا اين اختلالات، ارتباطي به شدت بيماري نيز نداشته است. از بين افرادي که به دليل ابتلا به کرونا در بخش مراقبتهاي ويژه بستري شده بودند، ۷ درصد طي شش ماه سکته کرده بودند و تقريبا ۲ درصد آنها نيز به بيماري زوال عقل مبتلا شده بودند.
محققان چنين آمارهايي را نگران کننده اعلام کردهاند و معتقد هستند که ويروس کرونا ميتواند بر مغز و ذهن نيز تاثير منفي بگذارد. «ليا ميليگان» مدير عامل موسسه تحقيقاتي «MQ» ميگويد:
«تاثيري که کوويد-۱۹بر سلامت روان افراد ميگذارد، حائز اهميت است. با توجه به افزايش تعداد مبتلايان و بالا رفتن سطح بيماريهاي رواني در جامعه، لازم است تحقيقات فوري و جدي در اين زمينه انجام شود.»