سفر به ۳۴۰۰ سال قبل با بررسی مدفوع خفاش!
مهر/دانشمندان از سالها قبل براي مطالعات باستان شناسي به بررسي نمونههاي خاک و يخ ميپرداختند و حالا با بررسي انبوه مدفوع سه هزار ساله خفاشها به نتايج جالبي رسيدهاند.
به نقل از نيواطلس، کشف مدفوع باستاني يک خفاش در جامائيکا باعث خوشحالي محققان شده است.
پنج گونه از خفاشها به طور همزمان طي مدت ۳۴۰۰ سال در غارهاي جامائيکا زندگي ميکردند و لايههاي مختلفي از مدفوع آنها بر روي زمين غار باقي مانده که ارتفاع آن در حال حاضر به دو متر ميرسد و به ميزان قابل توجهي دست نخورده باقي مانده است.
تحقيقات پژوهشگران دانشگاه اوتاواي کانادا و تحليل محتواي شيميايي لايههاي مختلف اين ماده نشان ميدهد که رژيم غذايي خفاشها چگونه در گذر هزاران سال تغيير کرده و از همين طريق ميتوان به تغييرات زيست محيطي و طبيعي محل زندگي اين جانداران پي برد.
نمونه برداري عمودي از نمونه مدفوع موجود در غار اطلاعات زيادي را در اختيار دانشمندان قرار داده است. يافتههاي اوليه حاکيست خفاشها در گذر زمان هميشه هم از انواع ميوه و هم انواع حشرات تغذيه ميکردند ولي نسبت اين دو گونه در ادوار مختلف تاريخي تغيير کرده است.
کشف ديگر محققان اين بوده که در يک دوره خشکسالي طولاني مدت بين هزار تا سه هزار سال پيش، خفاشها عمدتاً از ميوه تغذيه ميکردند، زيرا به علت کمبود آب راکد از جمعيت حشرات کاسته شده بود.
همچنين در يک مقطع تاريخي ديگر سطح کربن در مدفوع خفاشها افزايش يافته که نشانگر زمان آغاز برداشت نيشکر در جامائيکا است. زيرا هنگام سوزاندن برگ نيشکر به منظور رهايي از مزاحمت آن، مقدار زيادي کربن توليد ميشود.
بررسيها براي کسب اطلاعات بيشتر از اين نمونه منحصربهفرد طبيعي ادامه دارد.