نوزادان شکارچی؛ نزدیکترین منطقهی بزرگ ستارهزایی به زمین
آخرين خبر/اين چهار تصوير را تلسکوپ فضايي هابل ناسا گرفته و تولد پُرآشوب ستارگان در مجموعهي شکارچي، نزديکترين منطقهي بزرگ ستارهزايي به زمين را آشکار کرده است.
در هر چارچوب ستارگان نوزادي را ميبينيم که هنوز در پيلهي گاز و غباري خود پنهانند و تولدشان را با بادهاي نيرومند و دو فوارهي آبپاش-مانندي که از دو سوي مخالف به بيرون افشاندهاند به ما نشان ميدهند. نور فروسرخ ميتواند در اين ابرهاي پرغبار نفوذ کرده و جزيياتي را دربارهي اين فرآيندِ زايش آشکار کند.
اين برونريزيهاي ستارهاي دارند غارهايي را درون ابرهاي گاز هيدروژن ميتراشند. گفتنيست اين گامِ به نسبت کوتاه در پيدايش ستارگان تنها حدود ۵۰۰ هزار سال به درازا ميکشد.
اگرچه خود اين ستارگان در پوشش غبارند، ولي پرتوهاي نيرومندي که ميگسيلند به ديوارههاي اين غارها برخورد کرده و با پراکنِش از روي ذرات غبار، پرتوي فروسرخي ميگسيلند که شکافهاي درون اين پوشش گازي را روشن ميکند. اخترشناسان دريافتهاند که غارهايي که توسط برونريزي يک ستارهي نوزاد تراشيده ميشود، با بالغ شدنِ آن به طور منظم رشد نميکند، چنان چه نظريهها ميگويند.
ستارگان نوزادي که در اين عکسها ميبينيد تنها زيرمجموعهاي از يک پژوهش بلندپروازانه روي ۳۰۴ ستارهي رو به رشد هستند، بزرگترين پژوهش تا به امروز. پژوهشگران از دادههايي که پيشتر تلسکوپهاي فضايي هابل و اسپيتزر ناسا و تلسکوپ فضايي هرشلِسازمان فضايي اروپا گرد آورده بودند بهره جستند.
اين پيشستارگان با بهره از دوربين ميدانگستردهي شماره ۳ي هابل در طيف فروسرخ-نزديک به تصوير کشيده شدهاند. زمانِ گرفتن اين عکسها ۱۴ نوامبر ۲۰۰۹ و ۲۵ ژانويه، ۱۱ فوريه، و ۱۱ اوت ۲۰۱۰ بوده است.
منبع: 1star7sky.com