فضاپیمای نیو هورایزنز از ویجر ۱ عکس گرفت!
بيگ بنگ/فضاپيماي نيو هورايزنز ناسا در حال حاضر وقت زيادي براي گشت زدن در فضاي ميانستارهاي دارد. اين کاوشگر به تازگي يک مسافت طولاني جديد را در سفر خود طي کرده و با گرفتن عکس فوري از جدش ويجر ۱ (يا حداقل آسماني که در آن قرار دارد) اين موفقيت را جشن گرفت.
فضاپيماي نيو هورايزنز(افقهاي نو) در سال ۲۰۰۶ به فضا پرتاب شد و قرار بود از فراز “سياره کوتوله پلوتو” پرواز کند که در نهايت در سال ۲۰۱۵ به آن دست يافت و نتايج حيرتآوري را بدست آورد. اين فضاپيما در اوايل سال ۲۰۱۹ از نزديکي سنگ فضايي “آروکات” در کمربند کويپر عبور کرد. در حالي که اخترشناسان به دنبال شکار اجرام ديگر در کمربند کويپر هستند، اين فضاپيما همچنان در حال دور شدن از منظومه شمسي است.
در ۱۷ آوريل، “نيو هورايزنز” به فاصلۀ ۵۰ واحد نجومي(AU) از خورشيد رسيد.(هر واحد نجومي 150 ميليون کيلومتر يا فاصله زمين تا خورشيد است) اين يعني ۵۰ برابر فاصلهي بين زمين تا خورشيد يا حدود ۷.۵ ميليارد کيلومتر. اين فضاپيما بعد از ويجر ۱ و ۲ و پايونير ۱۰ و ۱۱ ، پنجمين فضاپيمايي است که تا اين فاصلۀ دوردست سفر کرده است.
“نيو هورايزنز” براي اينکه اين دستاورد فوقالعاده را جشن بگيرد، يک عکس از ويجر ۱ گرفت. ويجر ۱ هم اکنون بيش از ۱۵۲ واحد نجومي از خورشيد فاصله دارد. ويجر ۱ دورترين شيِ ساختهي دست بشر است و اولين فضاپيمايي بود که وارد فضاي ميان ستارهاي شد.
در عکس هنري زير، دو فضاپيما را ميبينيم که با فاصلهي حيرتآور ۱۸ ميليارد کيلومتر از هم قرار دارند. بدين ترتيب، شما واقعاً نميتوانيد ويجر ۱ را در ميان ميدان ستارهاي مشاهده کنيد، اما ناسا به لطف رديابي راديويي و به کمک نشانهگذاري مکان آن با دايرهي زرد، دقيقاً ميداند اين فضاپيما کجا قرار دارد.
در حالي که “نيو هورايزنز” هرگز به ويجر ۱ نخواهد رسيد، در دهه ۲۰۴۰ در فضاي ميانستارهاي به آن ملحق خواهد شد. در ضمن، ناسا از چشمانداز منحصربفرد اين فضاپيما براي اندازهگيري «تاريکي» آسمان و پديدۀ پارادوکس ستارهاي، استفاده خواهد کرد.
منبع: NASA