ساخت خانههای گِلی با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی

ايسنا/اولين خانه چاپ سهبعدي جهان که به طور کامل از خاک ساخته شده در ايتاليا احداث شد.
به نقل از اينديپندنت، پروژهي "تکلا"(Tecla) با همکاري "ماريو کوچينلا"(Mario Cucinella)، معمار و شرکت چاپ سهبعدي "Wasp" انجام شد که در آن بوسيلهي چاپگر سهبعدي خانههايي با خاک رس ساختند. اين ساختمانها با الهام از کتاب "شهرهاي ناپيدا" اثر ايتالو کالوينو(Italo Calvino) ساخته شدهاند و از دو گنبد متصل به هم تشکيل شدهاند. براي ساخت اين خانهها از مواد محلي موجود استفاده شده است و هدر رفت آنها نزديک به صفر است. از خاک منطقه براي ساخت ديوارهاي ۳۵۰ لايهاي اين سازه استفاده شد که کاملا زيستتخريب پذير است.
مساحت اين خانهها تقريبا ۶۰ متر مربع است و ارتفاع آنها کمي بيشتر از چهار متر است و داراي سالن پذيرايي، آشپزخانه و سرويس بهداشتي هستند.
اين خانهها را ميتوان در مدت زمان ۲۰۰ ساعت بوسيلهي چاپگر سهبعدي با ۷۰۰۰ کد دستگاه و تنها ۶۰ مترمکعب مواد اوليه طبيعي ساخت. اين سازه به تنهايي استوار ميماند و نياز به سازهي ديگري براي ثابت ماندن ندارد. خاک رس نيز مانند يک عايق حرارتي عمل ميکند.
طبق گفتهي سيانان، اين سازهها در مقايسه با ساختوساز قديمي نقاط ضعفي نيز دارند: چاپ گِل کندتر از بتن پيش ميرود و هفتهها طول ميکشد تا خشک شود و براي ساخت سازههاي بلند مناسب نيست و ثبات ندارد. اما با اين حال اين مشکلات اهميت زيادي نخواهند داشت وقتي به ۱.۶ ميليارد نفري فکر ميکنيم که خانهي مناسبي براي زندگي کردن ندارند.
براي حل اين مشکلات خانههاي ديگر بسته به محيطي که قرار دارند با مواد متفاوت ديگري ساخته خواهند شد. کوچينلا ميگويد: ما يک نوع خانه را براي همهي محيطها نميسازيم زيرا طراحي خانهاي که در شمال ايتاليا قرار خواهد گرفت با مرکز آفريقا و جنوب آمريکا فرق خواهد داشت. خانهها بايد با محيطي که در آن قرار ميگيرند سازگار باشند.
او افزود: ما در شرايطي نيستيم که بگوييم اين آيندهي همهي خانههاي روي کرهي زمين خواهد بود. کشورهايي مثل چين نميتوانند مشکل جمعيت زياد خود را با اين خانهها حل کنند اما انقلابي در زمينهي چاپ سهبعدي ميتواند به مردم آزاديهايي بدهد که بدون نياز به صنايع بزرگ کارهايشان را انجام دهند.