نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

چالش نگهداری واکسن‌ کرونا در دمای بسیار پایین حل می‌شود؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چالش نگهداری واکسن‌ کرونا در دمای بسیار پایین حل می‌شود؟

ايرنا/ به گزارش ستادويژه توسعه فناوري نانو، تحقيقات جديد دانشمندان دانشگاه تگزاس در دالاس مي‌تواند به حل يک چالش اساسي در توسعه برخي واکسن‌هاي ضدکرونا در سراسر جهان کمک کند،  نياز به نگهداري واکسن در دماهاي بسيار پايين در حين حمل و نقل و ذخيره‌سازي از چالش‌هاي مهم دسته‌اي از واکسن‌هاي ضدکروناي فعلي است.

به تازگي محققان يک روش جديد و ارزان قيمت ارائه کرده‌اند که با استفاده از آن مي‌توان اسکلت‌هاي بلوري را در اطراف ليپوزوم‌هاي ظريف و ساير نانوذرات ليپيدي ايجاد کرد و آن‌ها را براي مدت طولاني،  حدود دو ماه در دماي اتاق نگهداري کرد.

در واکسن‌هاي شرکت‌هاي مودرنا و فايزر از نانوذرات ليپيدي استفاده شده‌ است که براي محافظت و تحويل RNA پيام‌رسان توليدکننده پاسخ ايمني از آن‌ها استفاده مي‌شود.

جرميا گاسناسميت از محققان اين پروژه گفت: هزينه نگهداري در دماي بسيار سرد اين واکسن‌ها از زمان توليد تا زمان تحويل چالشي بزرگ است که بايد رفع شود. اگرچه نانوذرات ليپيدي خاص مورد استفاده در واکسن‌هاي ضدکرونا فعلي را در اين کار مورد استفاده قرار داديم، يافته‌هاي ما گامي در جهت تثبيت يک ذره نانو ليپيدي به روشي که قبلاً هرگز انجام نشده‌، است.

حوزه تخصصي گاسناسميت مواد زيستي و چارچوب هاي آلي فلزي است، در حالي که تمرکز تحقيقاتي ملوني، همکار گاسناسيميت، بر پروتئين‌هاي انتقال‌دهنده غشايي است. اين پروتئين‌ها در غشاي سلولي قرار دارند و براي انتقال چندين مولکول کوچک از جمله يون‌ها و فلزات کمياب به داخل و خارج سلول‌ها اهميت دارند.

گاسناسميت افزود: نانوذرات ليپيد و ليپوزوم‌ها از نظر ساختار مشابه هستند و هيچ يک از نظر ترموديناميکي در دماي اتاق پايدار نيستند. ساختارهاي چربي مي‌توانند ذوب شده يا تجمع يابند و پروتئين‌هاي غشايي يا محموله‌هاي خود را در معرض تخريب قرار دهند.

محققان براي ارائه يک روش براي ايجاد ثبات در اين نوع سيستم ليپيدي با هم وارد همکاري شدند. آن‌ها ليپوزوم‌ها را با ترکيبي از دو ماده شيميايي ارزان قيمت، استات روي و متيل آميدازول، در يک محلول بافر مخلوط کردند،  بعد از گذشت در حدود يک دقيقه، يک ماتريس بلوري در اطراف ليپوزوم‌هاي منفرد شکل گرفت.

گاسنسميت گفت: «ليپيدها به اندازه کافي روي برهم‌کنش دارند و اين موجب مي‌شود تا يک ساختار اوليه روي-متيل آميدازول ايجاد شود. اين ساختار در اطراف کره ليپيد رشد کرده و مانند اسکلت بيروني به‌طور کامل آن را مي‌پوشاند، اين فرآيند شبيه به بيومينراسيون است، اتفاقي که موجب مي‌شود تا پوسته‌ها در اطراف بدن سخت‌پوستان تشکيل شود.

گاسناسميت اظهار داشت: اين پوسته درصورت مواجهه با چيزي که جذب روي شود، حل خواهد شد،  بنابراين، براي آزادسازي از يک عامل کلات روي به نام EDTA (اسيد اتيلن دي آمين تترا استيک) استفاده کرديم که يک افزودني غذايي و دارويي رايج و ارزان است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر