انسانهای اولیه با نئاندرتالها رابطه جنسی داشتند!

برترين ها/ در ابتدا بايد به شما بگويم که اگر نئاندرتالها را نميشناسيد يعني با اجداد اوليهي خود اصلا آشنايي نداريد! انسانهاي نئاندرتال گونهاي از انسانها بوده اند که دورهي زيستي آنها به حدود ۱۳۰ تا ۲۳۰ هزار سال قبل باز ميگردد و از انواع اجداد اوليهي انسان آن هم از نوع معروفش به حساب ميآمده اند. نئاندرتالها در مناطق مختلفي از جمله ايران و نقاط ديگر آسيا و اروپا ديده شده بوده اند و به همين علت ميتوان گفت که يکي از اجداد مشترک انسان ها، نئاندرتالها بودهاند. در ادامه همراه باشيد تا به اتفاق يکديگر، انسانهاي نئاندرتال را بشناسيم و مورد بررسي قرار دهيم.
بياييد تا اين بررسي را از ابتدا شروع کنيم؛ انسانهاي نئاندرتال در واقع گونهاي از انواع انسان خردمند يا انسان امروزي است که در قسمتهاي اروپايي و قسمتهايي از غرب آسيا، آسياي مرکزي و شمال چين يا همان آلتاي سکونت داشتند. اولين نشانهها از نئاندرتالهاي اوليه به حدود ۱۳۰هزار تا ۲۳۰هزار سال پيش در اروپا بازميگردد. ۱۳۰هزار سال پيش، مشخصههاي کامل نئاندرتالها ظاهر شد و در اين بين ۵۰هزار سال قبل نئاندرتالها ديگر در آسيا به هيچ عنوان ديده نشدند. با اين وجود نسل آنها در اروپا در حدود ۴۰هزار سال پيش منقرض شد.
با توجه به اين که انسان امروزي در ۵ هزار سال پيش از انقراض آنها وارد اروپا شد، احتمالاً اين دو گروه انساني با هم تماسهايي داشتهاند. همانطور که در مقدمه نيز اشاره کرديم، برخي از ژنهاي انسانهاي نئاندرتال و انسانهاي امروزي با يکديگر مشترک است.
دليل اين اتفاق اين است که انسان خردمند و انسانهاي نئاندرتال در قسمت آفريقا با يکديگر پيوند پيدا کردند و به اين صورت کدهاي ژنتيکي اين گونهي انساني به انسان مدرن امروزي منتقل گشت.
از جملهي ويژگيهاي زيستي و بدني نئاندرتالها اين است که؛ بدن انسانهاي نئاندرتال براي زندگي در آب و هواي سرد سازگاري با محيط پيدا کرده بوده است. به طور مثال آن دسته از انسانهاي نئاندرتالي که کاسهي سر بزرگي داشتند، داراي قدي کوتاه بودند، اما در عوض داراي اندامي بسيار قوي بودند و همچنين بيني بسيار بزرگي را بر صورت خود داشتهاند و اينها دقيقا ويژگيهايي هستند که مطلوب آب و هواي سرد ميباشند.
دانشمنداني که به بررسي بقاياي شکار شدهي استخوان حيوانات توسط انسانهاي نئاندرتال پرداختهاند، طي تجزيه و تحليل و مطالعهي ويژگيهاي اين استخوانها دريافتهاند که هر چه ميزان سرماي هوا بيشتر شده است، ميزان خراشها و آثار جويدن استخوانهاي حيوانات شکار شده توسط انسانهاي نئاندرتال نيز افزايش پيدا مينمايد!
انسان امروزي، هومو ساپينس، تنها گونه انسان در کره زمين است، اما گونههاي ديگر انسان مثل نئاندرتال و انسان دنيسووا هم زماني وجود داشتهاند و شواهد روزافزوني نشان ميدهند که بين انسان امروزي و نئاندرتالها و انسانهاي دنيسووا رابطه جنسي نه يک بار بلکه بارها اتفاق افتاده است.
فوريه ۲۰۰۲ در غاري زيرزميني در جنوب غربي کوههاي کارپات نزديک شهر آنينا در روماني، موسوم به "پشتر کو اوس" يا "غار استخوان"، دو کاشف هزاران استخوان باستاني را پيدا کردند.
در سال ۲۰۱۵ دانشمندان دياناي اين استخوانها را تجزيه و تحليل کردند و فهميدند که يکي از صاحبان استخوانها نتيجه آميزش يک مرد نئاندرتال و يک انسان اوليه زن بوده است
بوسيدن انسان و نئاندرتال
در سال ۲۰۱۷، بررسي ميکروبهاي روي دندانهايي باستاني که در اسپانيا پيدا شده بودند نشان داده است که بوسيدن بين انسان و نئاندرتالها اتفاق ميافتاده است.
نئاندرتالهاي زن يا مرد؟
شواهد ژنتيکي وجود دارد که نشان ميدهد تعداد قابل توجهي از اجداد مرد ما با زنهاي نئاندرتال آميزش ميکردند. اما تحقيقات سلولي ديگري نيز وجود دارد که نشان ميدهد نياکان زن ما هم با مردهاي نئاندرتال آميزش ميکردهاند.
بيماريهاي آميزشي
اين فرضيه وجود دارد که يکي از انوع اچ پيي به خاطر تعدد رابطه جنسي با نئاندرتالها به انسان منتقل شده است.
شکايت نکنيد، چون شواهدي وجود دارند که ما هم به آنها بيماريهاي آميزشي مثل از جمله تبخال تناسلي منتقل کردهايم.
انقراض نئاندرتالها
گمان ميرود که نئاندرتالها حدود ۴۰هزار سال پيش منقرض شدند. شايد ما در انقراض آنها نقش داشتيم.
اما آنها اثرشان را برما گذاشتهاند، از رنگ پوست و مو و قد گرفته تا نحوه خوابيدن، خلق و خو و سيستم ايمنيمان.
شايد زوجي که در دوران ماقبل تاريخ در روماني با هم درآميختند اکنون در يکي از کساني که دارند اين مطلب را ميخواند زنده باشند.
بيبيسي فارسي