نماد آخرین خبر

پژوهشگران با دستکاری سلول‌های «لنفوسیت تی» می‌خواهند رشد تومورها را متوقف کنند

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
پژوهشگران با دستکاری سلول‌های «لنفوسیت تی» می‌خواهند رشد تومورها را متوقف کنند

ديجياتو/ محققان مرکز سرطان Massey واقع در دانشگاه «ويرجينيا کامنولث» به تازگي مشخص کرده‌اند که با اعمال برخي تغييرات روي سلول‌هاي «لنفوسيت تي»، مي‌توان رشد تومور انواع سرطان‌ها را متوقف و از گسترش سرطان به ساير بافت‌هاي بدن جلوگيري کرد.

«پاول بي فيشر»، پژوهشگر اصلي مقاله اخير پيش از اين پروتئيني به نام IL-24 را کشف کرده بود که به چندين روش مختلف به انواع سرطان‌ها حمله مي‌کند. او در انجام اين تحقيق با همکاري «شيانگ-يانگ وانگ» سعي داشت تا عامل اصلي پروتئين IL-24 که MDA-7 ناميده مي‌شود را با استفاده از سلول‌هاي لنفوسيت تي به تومورهاي جامد انتقال دهد.

فيشر درباره تحقيقات خود گفته:
«فکر مي‌کنم زيبايي کاري که ما درگير آن‌ هستيم، اين است که دامنه روش‌هاي ايمني‌درماني را گسترش مي‌دهد. همچنين روش ما به سلول‌هاي سرطاني وابستگي کمتري دارد.»

در اين روش پروتئين IL-24 در سطح زير سلول، به گيرنده‌هاي موجود در سطح آن متصل مي‌شود و به آن‌ها دستور مي‌دهد که نسخه‌هاي بيشتري از اين پروتئين توليد کنند. اگر سلول مشکلي نداشته باشد، پروتئين به سادگي ترشح مي‌شود و آسيبي ايجاد نمي‌کند. اما اگر سلول سرطاني باشد، پروتئين باعث ايجاد «استرس اکسيداتيو» و در نهايت نه تنها در تومور اوليه، بلکه در ميان سلول‌هاي سرطاني ديگر باعث مرگ سلولي مي‌شود.

در کلينيک‌ها اين روش شامل استخراج سلول‌هاي لنفوسيت تي از نمونه‌ تومور موجود در بدن خود بيمار، انتقال پروتئين IL-24 به آن‌ها، رشد ميليون‌ها نسخه از سلول‌ در آزمايشگاه و در نهايت پيوند مجدد آن‌ها به بيمار مي‌شود.

محققان همچنين کشف کرده‌اند که مسلح کردن سلول‌هاي لنفوسيت تي به پروتئين IL-24 باعث مي‌شود تا بهتر زنده بمانند و در فضاي اطراف توده سرطاني با سرعت بيشتري تکثير شوند.
پيش از اين هم براي ايمني‌درماني سرطان از سلول‌هاي لنفوسيت تي استفاده شده بود. سلول تي کايمر گيرنده آنتي‌ژن نوعي روش درمان سرطان است که مورد تاييد سازمان غذا و دارو قرار گرفته و در درمان سرطان‌هاي پيشرفته خون و سيستم‌هاي لنفاوي نتايج مثبتي به ثبت رسانده است. اما از آن‌جايي که سلول‌ها سازنده برخي تومورها مانند سرطان پروستات يا ملانوم يکسان نيستند، اين روش فقط براي چندين تومور محدود کاربرد دارد. وانگ و فيشر سلول‌هاي لنفوسيت تي را به پروتئين IL-24 مسلح کرده‌اند تا به صورت گسترده‌تري سرطان‌ها را هدف قرار دهند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره