افزایش کیفیت محصولات پتروشیمی با نانوکاتالیست ایرانی

ايرنا/ به گزارش ستاد توسعه فناوري نانو، سعيد شجاعيزاده، مديرعامل اين شرکت دانش بنيان نانويي گفت: نانوکاتاليستها همان کار کاتاليستهاي قبلي را انجام ميدهند اما در زمان کمتر و با سرعت بالاتر و در عين حال کارايي فرآيند با اين نانوکاتاليستها نيز افزايش يافته است.
اين شرکت محصولات نانويي مختلفي نظير نانوکاتاليست دهيدروژناسيون، نانوکاتاليست گوگردزدا، نانوکاتاليست اکسي کلراسيون و پودر آلوميناي نانوساختار را توليد و عرضه ميکند، اين شرکت دانش فني توليد اين محصولات را دارا بوده و تمام زنجيره توليد از مواد اوليه تا دانش فني را به صورت بومي در اختيار داشته و هيچ وابستگي به خارج ندارد.
به گفته محمد ليرابي، سرپرست يکي از واحدهاي پتروشيمي آبادان، نانوکاتاليست اين شرکت جايگزين کاتاليستي شده که پيش از اين از آمريکا وارد ميشد.
کاتاليستهاي هيدروژنزدا در صنايع نفت و پتروشيمي جهت تبديل مواد با کاربرد کمتر به مواد باارزشتر مورد استفاده قرار ميگيرند، با توجه به نياز صنايع و با هدف استقلال در توليد کاتاليستها، انواع مختلف اين محصول پرکاربرد بررسي شده و با روشهاي جديد و مهندسي معکوس سنتز و پس از آزمايشهاي دقيق به صنايع ارائه ميشوند.
به گفته نسولان پالايشگاه آبادان از سال ۹۲ با اوج گرفتن تحريمها به دليل کمبود کاتاليست، مسئولان اين پالايشگاه به سراغ شرکتهاي داخلي رفتند و با عرضه نانوکاتاليستهاي ايراني، از اين نوع کاتاليستها در فرآيندهاي خود استفاده کردهاند.
در حال حاضر از نانوکاتاليستهاي اين شرکت در پالايشگاهها و پتروشيميهاي مختلفي استفاده ميشود.
اين شرکت دانش بنيان از سال ۸۶ فعاليت خود را با توليد نانوذرات و بررسي کاربردهاي آن آغاز کرده، اين شرکت با استفاده از روش جديد SHOJ موفق به توليد نانوذرات اکسيدي شده است. يکي از نانوذرات پرکاربرد و باارزش توليدي اين شرکت، نانوذرات آلومينا است که به سبب دارا بودن مورفولوژي و ساختار مطلوب، براي ساخت کاتاليستها مورد استفاده قرار ميگيرد. استفاده از روش SHOJ در توليد نانوذرات آلومينا موجب شده است تا بتوان با کنترل پارامترهاي فرآيند مذکور به مورفولوژي مناسب دست يافت، يکي از کاربردهاي نانوآلومينا توليد کاتاليستهاي هيدروژنزدا است.