زدودن پیری از چهره با شنبلیله/تولید آزمایشی دارویی برای کاهش التهاب کووید-۱۹

ايرنا/ بيست و سومين دوشنبههاي استارتاپي صندوق نوآوري و شکوفايي امروز دوشنبه با معرفي ايده هاي استارتاپي براي جذب سرمايه گذار به صورت مجازي برپا شد و ايده هايي در اين رويداد معرفي شدند که در ادامه به ارايه توضيحاتي در مورد آنها مي پردازيم.
کپسول گياهي روتين يا ويتامين p
محمد فتاحي دانشيار دانشگاه اروميه و يکي از اعضاي اين تيم استارتاپي در خصوص اين محصول گفت: روتين به عنوان ترکيبي آنتي اکسيدان شناخته شده که مانع فعاليت اکسيدان هايي (راديکال هاي آزاد) مي شود، اين راديکال هاي آزاد موجب آسيب سلولي، تغيير ژنتيکي دي ان اي و تسريع فرآيند پيري مي شوند.
وي بيان کرد: اين محصول براي درمان انواع بيماري هاي مزمن مانند ديابت، فشار خون و واريس، آنتي اکسيدان و افزايش دهنده ايمني و افزايش دهنده کارايي و ويتامين c کاربرد دارد.
وي با بيان اينکه سرمايه درخواستي مورد نيز ۳۳ ميليارد ريال است، گفت: بازار جهاني آنتي اکسيدهاي طبيعي در سال ۲۰۲۹ به ۳ ميليارد دلار خواهد رسيد.
داروي گياهي بهبود کبد چرب
داوود سليماني متخصص تغذيه، رژيم درماني و مکمل هاي غذايي فراسودمند و مجري طرح استارتاپي در خصوص اين محصول گفت: اين داروي گياهي، کپسول مکمل براي کمک به درمان کبد چرب، حاوي آنتي اکسيدان براي حمايت از کبد، پشتيباني از سم زدايي سالم و عملکرد طبيعي کبد است که با استفاده از بره موم زنبور استخراج شده است.
وي بيان کرد: امروزه درمان موثري براي بيماري کبد چرب تعريف نشده است و اصلاح سبک زندگي و رژيم درماني مهمترين استراتژي درماني براي اين بيماري معرفي شده است.
وي اظهار داشت: استفاده از مکمل هاي طبيعي مي تواند در درمان اين بيماري موثر باشد که يکي از اين ها بره موم طبيعي است. براي اين بيماري پروپوليس يا همان بره موم زنبور عسل مي تواند در درمان موثر باشد.
وي يادآور شد: در مطالعات انجام شده خاصيت ضد فيبروز کبدي براي اين دارو ديده و در کارآزمايي باليني اثبات و در مجلات نيز اعلام شده است.
وي با اشاره به اينکه اين بيماري در خصوص بيماري کرونا نيز در حال آزمايش است، افزود: براي توليد اين دارو ۳۳ ميليارد ريال هزينه نياز است.
کرم دور چشم گياهي حاوي عصاره شنبليله
معين مسجدي مجري طرح در خصوص اين محصول گياهي گفت: محصول توليد شده، امولژل ضد چروک و روشن کننده دور چشم حاوي عصاره استاندارد شده بذر شنبليله است.
وي بيان کرد: توليد داروهاي پوست بر پايه فرآورده هاي گياهي ماهيت اصلي اين استارتاپ است.
مسجدي ادامه داد: پايه گياهي، مدت پايداري بالا، عصاره گيري ارزان و درصد عصاره پايين، استفاده از گياه بومي ايران، ضد چروک و روشن کنندگي، ميزان درصد پايين فاز روغني کرم، سبک بودن کرم روي صورت از نقاط قوت اين محصول است.
وي با اشاره به اينکه ايران هفتمين مصرف کننده محصولات و لوازم آرايشي در دنيا و دومين مصرف کننده بزرگ خاورميانه بعد از عربستان است، گفت: ارزش بازار اين محصولات در ايران ۳۴۰۰ ميليون دلار است که اين محصول مي تواند درصد خوبي از اين بازار را به دست آورد.
وي يادآور شد: توليد محصول آبرسان صورت و ماسک بستن، منافذ باز صورت و توليد شامپوي شستشوي پلک چشم حاوي عصاره مرکبات از ديگر محصولاتي است که در آينده توليد خواهد شد.
کرم ترميم کننده حاوي بره موم وآلوئه ورا
مجيد خليلي پژوهشگر طب سنتي و گياهان دارويي، يکي از اعضاي اين تيم استارتاپي در خصوص اين محصول گفت: در توليد اين کرم از بره موم زنبور عسل و آلوئه ورا استفاده شده است که خواص ترميم کنندگي و مفيد بودن آن براي پوست در دنيا اثبات شده است.
وي بيان کرد: امروزه مشکلات پوستي با توجه به شيوع کرونا در دنيا به يکي از معضلات بهداشت و درمان کشورها تبديل شده است و اين مشکل در آينده بيش از پيش نمود خواهد کرد.
وي گفت: محصول توليد شده داراي قابليت ترميم پوست، درمان ترک هاي پوستي، جلوگيري از چروک و افتادگي، بازسازي و تغذيه پوست، رفع التهابات پوستي و روشن کنندگي است.
وي يادآور شد: ارزش بازار جهاني مراقبت از پوست ۱۴۸ ميليارد دلار در سال ۲۰۲۰ بوده و ارزش بازار محصولات مراقبت از پوست در ايران نيز حدود ۳۳۵ ميليون دلار در سال ۲۰۱۵ بوده است که در سال ۲۰۲۰ به ۴۲۸ ميليون دلار رسيده است.
قرص گياهي خمير دندان
سينا دريتيم از اعضاي اين تيم استارتاپي در خصوص اين محصول گفت: محصول توليد شده قرص سفيد کننده و پاک کننده دندان به شکل قرص هاي جويدني عرضه شده و مي تواند جايگزيني مناسب براي خمير دندان باشد.
وي افزود: حمل آسان در کمپينگ ها، مورد توجه هتل ها با توجه به قيمت پايين و تنوع بالا، آلودکي ميکروبي کمتر به دليل جامد بودن، صرفه جويي در مصرف از مزيت هاي رقابتي اين محصول نسبت به خمير دندان است.
وي يادآور شد: اين محصول در مقايسه با مشابه خارجي خود تنوع زياد در طعم هاي نعنا، توت فرنگي، ذغالي، ليمويي و همچنين تبديل راحت تر به شکل خميري دارد.
وي يادآور شد: اين استارتاپ براي توليد محصول خود، به سرمايه ۵۰۰ ميليون توماني نياز دارد.
کپسول عصاره هسته انار
علي اصغر همتي يکي از اعضاي اين استارتاپ در خصوص اين کپسول گياهي گفت: اين استارتاپ توانسته محصولي را از عصاره دانه انار استخراج کند که خاصيت آنتي اکسيداني بالايي نسبت به نمونه هاي مشابه دارد. اين محصول به شکل کپسول عرضه مي شود.
وي بيان کرد: ايران سومين کشور توليد کننده انار در جهان و اولين صادر کننده است. در دنيا از اجزاي انار استفاده هاي دارويي فراواني مي کنند ولي متاسفانه در ايران از اجزاي انار مثل هسته، برگ، پوست آن کمتر استفاده مي شود.
وي يادآور شد: هسته انار داراي مواد موثره کاليک اسيد است که در بيماري التهابي و درمان آن موثر است، بسياري از بيماري ها که بشر با آن درگير است شامل التهابات مختلف است که از همه جديدتر بيماري کوويد ۱۹ است که با شروع يک التهاب در بدن شروع مي شود. اگر بتوانيم سيستم ايمني يا مواد مخربي که توسط سيستم ايمني آزاد مي شود کنترل کنيم، مي توانيم بسياري از بيماري ها را درمان کنيم.
وي گفت: ضدالتهاب، آنتي اکسيدانت، ضدراديکال هاي آزاد، امکان فرمولاسيون به اشکال مختلف دارويي، امکان استفاده در گروه وسيعي از بيماران، قيمت مناسب، استفاده از مواد طبيعي براي فرآوري و ساخت دارو، مواد اوليه در دسترس و بومي از ويژگي هاي اين مکمل گياهي است.
وي يادآور شد: بازار فرآورده هاي دارويي مکمل تغذيه اي با عملکرد تقويت سيستم ايمني بدن بيش از ۷۶۳ ميليارد ريال در سال است و در ايران نيز بازار رو به رشدي دارد.