نماد آخرین خبر

پژوهشگران از تاثیر مصرف نمک روی عملکرد سلول‌های ایمنی می‌گویند  

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
پژوهشگران از تاثیر مصرف نمک روی عملکرد سلول‌های ایمنی می‌گویند  

ديجياتو/پژوهشي جديد به ما دوباره يادآوري مي‌کند که چرا بايد در مصرف نمک محتاط باشيم. طبق تحقيق مرکز پزشکي مولکولي «Max Delbrück» در آلمان، مصرف غذاهايي مانند پيتزا مي‌تواند تاثير موقت اما چشمگيري روي تعادل انرژي در سلول‌هاي ايمني داشته باشد.


همه ما مي‌دانيم که مصرف بيش از حد نمک براي سلامتي مضر است، اما به راحتي اين موضوع را از ياد مي‌بريم و ميزان مصرف روزانه نمک را هم دست کم مي‌گيريم. به گفته پژوهشگران، بزرگسالان بايد روزانه ۵ تا ۶ گرم نمک مصرف کنند، اما با توجه به مصرف چشمگير غذاهاي آماده، مصرف روزانه ما بسيار بيشتر از مقدار توصيه شده است.

اين مصرف بيش از حد طبق پژوهش جديد، مي‌تواند براي ما دردساز شود، چرا که تعادل انرژي سلول‌هاي ايمني را به شدت مختل مي‌کند. به گفته محققان، اين تاثير ظاهرا محدود به سلول‌هاي ايمني نمي‌شود. علت اين موضوع، ارتباط مصرف بالاي نمک با کاهش در «آدنوزين تري‌فسفات» (ATP)، حامل انرژي در سلول است.



 

زماني که سطح ATP کاهش مي‌يابد، سلول‌ها اکسيژن کمتري مصرف مي‌کنند و عملکرد آن‌ها مختل مي‌شود. در زمينه مصرف نمک، تحقيق جديد به اين موضوع پي برده که سديم بالا مي‌تواند در چرخه تنفس تداحل ايجاد کند. کاهش انرژي منجر به بلوغ متفاوت «مونوسيت‌ها» مي‌شود.

ATP توسط ميتوکندري يا همان نيروگاه سلول توليد مي‌شود. پژوهشگران متوجه شده‌اند که مصرف يک پيتزا که اغلب نمک بالايي دارد، مي‌تواند براي چندين ساعت ميتوکندري را سرکوب کند. خبر خوب اين است که چنين تاثيري موقت است، اما اگر فردي در طول شبانه‌روز نمک زيادي مصرف کند، اين چرخه چندين بار تکرار مي‌شود و خطرات مخصوص به خودش را خواهد داشت.

به علت اينکه ATP توسط ميتوکندري توليد مي‌شود و ميتوکندري در تمام سلول‌هاي بدن وجود دارد، تاثير مصرف نمک احتمالا محدود به سلول‌هاي ايمني نمي‌شود. بنابراين پژوهشگران بايد درباره تاثير مصرف نمک روي سلول‌هاي مختلف تحقيق کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره