کرونا/ نقش «پالس اکسیمتر» در تشخیص به موقع کرونا چیست؟

باشگاه خبرنگاران/محققان دانشکده پرستاري واشنگتن، در تفسيري جديد، استفاده از «پالس اکسيمتر» را در تشخيص به هنگام ابتلا به ويروس کرونا در بزرگسالان ضروري دانستند.
به نقل از مديکال اکسپرس، مردم عادت کردهاند که در طي همه گيري ابتدا درجه حرارت خود را کنترل کنند، زيرا تب شاخص اصلي کوويد-۱۹ است.
تفسير جديد دانشکده پرستاري دانشگاه ايالتي واشنگتن، چنين نتيجه ميگيرد که گرفتن دما نشانگر مفيدي براي آگاهي از ابتلا به ويروس کرونا در بزرگسالان نيست و به جاي آن بهتر است از پالس اکسيمتر استفاده شود.
بر اساس اين مقاله، در موارد سنجش علائم به ويژه تب، در تعريف استاندارد جهاني، درجه حرارت پايينتر از ۱۰۰.۴ درجه فارنهايت، نشانه تب محسوب نميشود و با توجه به اين تعريف، در تحليل اين مقاله، بيش از ۳۰% از افرادمسن مبتلا به ويروس کرونا و عفونتهاي جدي تب خفيف يا بدون تب دارند.
ساير علائم رايج کوويد-۱۹ مانند خستگي، بدن درد و از دست دادن حس چشايي يا بويايي نيز ممکن است با توجيه افزايش سن، ناديده گرفته شود؛ به علاوه برخي از بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ هيچ علامت قابل مشاهدهاي از کمبود سطح اکسيژن از جمله تنگي نفس، ندارند، اما با اين حال اشباع اکسيژن زير ۹۰ ٪ دارند، چنين هيپوکسي بدون علامت ميتواند با نتايج بسيار ضعيفي همراه باشد.
محققان اين دانشکده ميگويند، اکسيمترهاي نبض ارزان قيمت و قابل حمل بايد براي استفاده گسترده در غربالگري کوويد-۱۹ در افراد مسن در نظر گرفته شوند، زيرا اين دستگاهها ميتوانند تغييرات اشباع اکسيژن را بدون ساير علائم عفونت تشخيص دهند.
به اعتقاد نويسندگان اين مقاله، تشخيص (هيپوکسي بدون علامت) براي جلوگيري از پيشرفت عفونت و شروع درمان بسيار مهم است. مداخلات قبلي ميتواند به بيماران کمک کند تا از اقدامات بسيار تهاجمي (به عنوان مثال لوله گذاري) جلوگيري کرده و تخصيص منابع بهداشتي کمياب را بهبود ببخشند.