فضاپیمای پارکر باز هم رکورد شکست!

آخرين خبر/چيزي نمانده که سريعترين فضاپيماي ساخته شده بتواند خورشيد را لمس کند. کاوشگر خورشيدي پارکر ناسا که در سال ۲۰۱۸ راهي فضا شد، همزمان دو رکورد را شکسته است: نزديکترين فضاپيما به خورشيد و بيشترين سرعت.
در روز ۲۹ آوريل، اين کاوشگر نزديکترين گذر از کنار خورشيد تا به امروز را انجام داد و از فاصلهي کمي بيش از ۱۰ ميليون کيلومتري سطح آن گذشت. جونو در زمانِ رسيدن به نزديکترين فاصله از خورشيد، به سرعت حدود ۱۵۰ کيلومتر بر ثانيه نسبت به خورشيد رسيده بود، بالاترين سرعتي که تاکنون يک فضاپيما داشته.
با چنين سرعتي، ميتوان در ۴.۵ دقيقه سيارهي زمين را دور زد، يا در زماني حدود ۴۰ دقيقه ميتوان از زمين به ماه رفت. اين سرعت تقريبا ۰.۰۵ درصد سرعت نور است.
ولي کارِ کاوشگر خورشيدي پارکر هنوز پايان نيافته: ديدار ۲۹ آوريلِ آن با خورشيد تنها هشتمين گذر از ۲۴ گذريست که تا پايان ماموريتش در اواخر ۲۰۲۵ برنامهريزي شده. اين کاوشگر در هر گذر، نخست از کنار ناهيد ميگذرد تا از گرانش اين سياره بهره جسته و شکل مدار خود را تغيير دهد، به گونهاي که آن را به خورشيد نزديک و نزديکتر کند.
اين نزديکي به پارکر کمک خواهد کرد تا بر سرعتش بيافزايد و در پايان، به سرعتِ برنامهريزي شدهي ۲۰۰ کيلومتر بر ثانيه برسد. در آن هنگام، سه برابر سريعتر از رکوردداران پيشين خواهد بود، جفت فضاپيمايي به نام کاوشگرهاي هليوس که در دههي ۱۹۷۰ به بررسي خورشيد پرداختند.
پارکر در زمانِ رسيدن به نزديکترين فاصلهي خورشيد تنها کمتر از ۷ ميليون کيلومتر از آن فاصله خواهد داشت، بيش از ۶ برابر نزديکتر از کاوشگرهاي هليوس که تا پيش از شکستن رکوردشان توسط پارکر در ۲۰۱۸، آن را در دست داشتند.
پارکر اگرچه به سطح خورشيد نزديک ميشود، ولي هدفش زير سطح خورشيد است- اين کاوشگر براي سنجش ميدانهاي مغناطيسي در منطقه و ردگيري جريان انرژي درون خورشيد طراحي شده. اين سنجشها بايد به پژوهشگران کمک کنند تا بفهمند خورشيد چگونه ذرات پرانرژياي که باد خورشيدي را پديد ميآورند به بيرون ميافشاند، و نيز گره از اين راز بگشايند که چرا بيرونيترين لايهي خورشيد (تاج آن) داغتر از لايههاي درونياش است.
منبع: 1star7sky.com