پیشبینی وضعیت ابتلاء به کرونا از طریق بررسی وضعیت کادر درمان

ايسنا/پژوهشگران ايرلندي باور دارند که با استفاده از دادههاي مربوط به ابتلاي کادر درمان به کوويد-۱۹ ميتوان يک سيستم هشدار براي آگاهي از ويروسهاي آينده ارائه داد.
به نقل از فليپبرد، پژوهش جديدي نشان داده است که ابتلاي کادر درمان به کوويد-۱۹ طي نخستين موج همهگيري، نمونه دقيقي از ابتلاي عموم را ارائه ميدهد و حاکي از اين است که شايد بتوان دادههاي به دست آمده از کادر درمان را براي ارزيابي سريع شدت ويروسهاي آينده به کار گرفت.
پژوهشگران "کالج سلطنتي جراحان در ايرلند" ( RCSI )، دادههاي مربوط به ابتلاي کادر درمان و پيشروي نخستين موج کوويد-۱۹ را با استفاده از گزارش روزانه تعداد مبتلايان در ايرلند ارزيابي کردند. مدلهاي رايانهاي با استفاده از دادههاي مشابه در چهار کشور آلمان، انگلستان، کره جنوبي و ايسلند، نحوه پيشروي بيماري را در کشورهاي متفاوت نشان دادند که با روش آزمايش، رديابي و محدوديتهاي قرنطينه آنها مرتبط بود.
پژوهشگران دريافتند که دادههاي مربوط به کادر درمان، تصوير دقيقتري را در مورد نحوه همهگيري کوويد-۱۹ ارائه ميدهد. اين موضوع نشان ميدهد که دولتها ميتوانند از دادههاي مربوط به کادر درمان براي تصميمگيري در مورد اجراي محدوديتها، آزمايش گسترده و رديابي ويروسهاي آينده استفاده کنند.
"دونال اوشيا" (Donal O'Shea)، سرپرست اين پژوهش گفت: همانطور که تجربه ما در مورد کوويد-۱۹ نشان داد، اجراي اقدامات به موقع براي مقابله با بيماري ميتواند به نجات جان افراد و کاهش شيوع بيماري کمک کند. در هر حال، آزمايش در مقياس گسترده ميتواند زمانبر باشد و به تاخير در تصميمگيري و به خطر افتادن جان بيماران منجر شود. دولتها ميتوانند با استفاده از دادههاي مربوط به کادر درمان، تصميمهاي آگاهانهاي را در مورد اقدامات به موقع هنگام ظهور ويروس بگيرند.
اين پژوهش نشان ميدهد که تعداد کمي از کشورها ميتوانند سيستمهاي کارآمدي را ايجاد کنند که همه افراد را مورد بررسي قرار دهد و به قرنطينه افراد مبتلا به کوويد-۱۹ بپردازد.
دکتر "دان وو" (Dan Wu)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: راهاندازي سيستمهاي آزمايش در مقياس گسترده براي کادر درمان، بسيار سادهتر از تنظيم يک برنامه مشابه براي همه است زيرا زيرساخت آزمايش بيماريها هميشه در محيطهاي درماني وجود دارد.
اين پژوهش، در مجله "PLOS ONE" به چاپ رسيده است.