دانشمندان با بررسی اولیه بیش از ۶۰ میلیون ستاره، فعلا ردپایی از فرازمینیها پیدا نکردهاند

ديجياتو/ اختر زيستشناسان در پروژه «Breakthrough Listen» نتايج اوليه جستجو براي فرازمينيها را منتشر کردند. در اين پروژه سيگنالهاي راديويي دريافت شد که مسيرشان به مرکز کهکشان ميرسيد. بررسيها نشان ميدهد فعلا ردپايي از فرازمينيها در بيش از ۶۰ ميليون ستاره مشاهده نشده است.
دانشمندان ۷۰ سال است که در جستجو براي فرازمينيها هستند، اما تاکنون هيچ ردي از موجودات هوشمند دريافت نکردهاند. اما همچنان بايد اين جستجو را ادامه دهيم، چون هيچ معماي جالبتري از تنها بودن يا نبودن ما در کيهان وجود ندارد.
نتايج پروژه SETI يا جستجو براي هوش فرازميني در حال حاضر فقط محدود به يافتههاي احتمالي از سيگنالهاي راديويي يا شواهد اپتيکي از ابرسازهها هستند که ممکن است ردي از تکنولوژي بيگانگان باشد. سيگنالهاي راديويي محبوبترين يافتههاي پروژه SETI هستند. اين سيگنالها ميتوانند حضور تمدن فضاييها را نشان دهند و ممکن است که کاملا اتفاقي بر اثر نشت سيگنال يا کاملا عمدي فرستاده شده باشند.
پروژه ده ميليون دلاري Breakthrough Listen با چشم انداز ده ساله حدود شش سال پيش با ميلياردر روسي، يوري ميلنر، و استيون هاوکينگ بنيانگذاري شد. در اين پروژه دانشمندان اعماق فضا را براي يافتن ردي از بيگانگان کاوش ميکنند.
تيم Breakthrough Listen در آخرين جستجوي خود در مرکز تحقيقات SETI از تلسکوپهاي راديويي Green Bank و CISRO استفاده کردند و حدود ۶۰۰ ساعت داده راديويي دريافت کردند. اين تحقيق را ميتوان حساسترين و عميقترين هدف پروژه SETI دانست که روي مرکز کهکشان راه شيري انجام شد.
اگر در جستجويي بخواهيم از زمين در سياهچاله ابرپرجرم مرکز راه شيري دنبال شواهدي از هوش فرازميني باشيم، ميتواند فوايد و معايبي داشته باشد. اولين فايده آن ميتواند تعداد بيشتر ستارهها از ديد زمين باشد. زمين در لبه کهکشان راه شيري قرار دارد و اگر بخواهيم از لبه کهکشان به مرکز آن نگاه کنيم تعداد بيشتري ستاره را خواهيم ديد و احتمال يافتن اثري از يک حيات هوشمند بيشتر خواهد بود.
نکته ديگر ميتواند نزديکي ستارهها در مرکز کهکشان باشد. هر چه بيشتر به مرکز راه شيري نزديک شويم، فاصله ستارهها با يکديگر کمتر ميشود. اين فاصله کم ميتواند منجر به ارتباطات و سفرهاي بين ستارهاي شود و يک جامعه پيشرفته فضايي را تشکيل دهد.
يکي از معايب آنها ميتواند آشوبناک بودن محيط باشد. مرکز راه شيري مملو از تابشهاي خطرناکي مثل امواج گاما است که انرژي زيادي دارند و حيات به آن صورتي که ما ميشناسيم را از بين ميبرد. وجود خود سياهچاله ابرپرجرم مرکز کهکشان هم خود يکي از خطرهاي موجود در اين محيط است.
با اين حال، اين گروه تصميم گرفتند تا اين مسير را جستجو کنند. طبق گفتههاي اين دانشمندان، آنها حدود ۶۰ ميليون ستاره را در اين مسير بررسي کردند. در کمال تعجب، آنها سيگنالهاي نشتي را رصد کرده بودند که به زمين رسيده بود. دانشمندان به دنبال سيگنالهاي تکرارشوندهاي بودند که ممکن بود تمدن هوشمندي در مرکز راه شيري به کل کهکشان بفرستد، اما در اين جستجوها ظاهرا نتوانستند ردپايي از فرازمينيها پيدا کنند.
گرچه امواجي که موفق به ثبت آن شدند، امواجي از نوع خاصي از ستارههاي نوتروني (مگنتار) بود که ميتوان از آن در تحقيقات ديگري استفاده کرد.