جلوگیری از پیری با تقویت سلولهای ایمنی

ايسنا/ پيري سراغ همهي ما ميآيد اما شايد بتوان از عوارض ناخوشايند آن جلوگيري کرد.
به نقل از نيواطلس، دانشمندان در تحقيقاتي جديد، نوعي ايمني درماني(ايمونوتراپي) ضد پيري يافتهاند که سلولهاي ايمني را تقويت ميکند تا سلولهاي از کار افتاده را که در روند پيري نقش دارند بهتر پاکسازي کنند.
يکي از عوامل اصلي بروز نشانههاي فيزيکي پيري، سلولهاي پير هستند اين سلولها ديگر تقسيم نميشوند و از بين نيز نميروند. زماني که ما جوان هستيم سيستم ايمني اين سلولها را تشخيص داده و نابود ميکند اما به طور طبيعي با گذشت زمان اين توانايي کاهش مييابد و اين بدان معناست که سلولهاي پيري با گذر زمان در بدن جمع شده و باعث ايجاد عوارض ناشي از افزايش سن و بيماريهاي مربوط به آن ميشوند.
بنابراين در اين تحقيقات محققان دانشگاه "کاليفرنيا سن فرانسيسکو" به دنبال راهي براي تقويت سلولهاي ايمني گشتند. آنها قصد داشتند سلولهاي تي(T cells) را که مسئول از بين بردن سلولهاي پير هستند دوباره به کار بياندازند.
محققان دريافتند اين سلولها را ميتوان با استفاده از آنتيژنهاي محلول در چربي دوباره فعال کرد و در نتيجه سلولهاي پيري کاهش مييابند. به گفتهي محققان سلولهاي تي به دو دليل کارآمد هستند، اول آن که گيرندههايي که آنها را فعال ميکند روي سلولهاي ديگر وجود ندارد بنابراين اين درمان ميتواند تنها مختص به همين موضوع باشد و ديگر آن که آنها پس از مدتي دوباره غيرفعال ميشوند بنابراين از پيشرفت بيرويه درمان جلوگيري ميشود.
محققان اين درمان را روي موشهايي که دو عارضهي مختلف موثر بر افزايش سلولهاي پيري داشتند آزمايش کردند. يک گروه از موشها دچار چاقي و گروه ديگر دچار فيبروز ريه بودند. هردوي اين گروهها پس از درمان در مقايسه با گروه کنترل کاهش سلولهاي پيري را نشان دادند.
آزمايشهاي بعدي بر روي سلولهاي انساني نشان داد که سلولهاي تي ميتوانند سلولهاي پيري بدن ما را نيز از بين ببرند اما براي تاييد اين موضوع بايد روي انسانها نيز آزمايش انجام شود.
يک شرکت اسپين-آف در حال کار روي اين موضوع است و انتظار ميرود آزمايش باليني آن طي چندسال آينده انجام شود.
تحقيقات اوليه اميدوار کننده بوده است و در برخي مطالعات سلامت موشها و حتي طول عمر آنها افزايش يافته است.