نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

احتمال شناسایی حیات فرازمینی با کمک الگوهای مولکولی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
احتمال شناسایی حیات فرازمینی با کمک الگوهای مولکولی

ايسنا/ برخلاف زندگي انسان‌ها روي زمين، زيست فرازميني ممکن است کاملاً متفاوت باشد. از اين رو روش‌هاي شناسايي مولکول‌هاي خاص به عنوان علامت‌هاي زيستي ممکن است کار چندان صحيحي نباشد زيرا ممکن است موجودات فرازميني داراي تاريخچه تکاملي کاملا مختلفي باشند.
 به نقل از تي اي، دانشمندان به طور جدي جستجوي حيات فرازميني در منظومه شمسي را آغاز کرده‌اند. جستجوي حيات شامل گوش دادن به سيگنال‌هاي راديويي تمدن‌هاي پيشرفته در اعماق فضا، جستجوي تفاوت‌هاي ظريف در ترکيب جو سيارات در اطراف ساير ستارگان و تلاش براي اندازه‌گيري آن در نمونه‌هاي خاک و يخ جمع آوري شده با استفاده از فضاپيماها در منظومه شمسي است.

اين اطلاعات به آنها اجازه مي‌دهد تا براي بررسي اين نمونه‌ها از پيشرفته‌ترين ابزار خود براي تجزيه و تحليل شيميايي دقيق استفاده کنند. طيف‌سنجي جرمي(MS) روشي اساسي است که دانشمندان براي جستجوي حيات فرازميني از آن استفاده مي‌کنند. آنها با استفاده از اين روش مي‌توانند بسيار دقيق به بررسي اين نمونه‌ها و ترکيبات آنها بپردازند.

حيات در زمين به اصول مولکولي کاملاً هماهنگي متکي است. دانشمندان براي اينکه بتوانند حيات فرازميني را بهتر درک کنند به بررسي الگوهاي مولکولي پرداختند.

در اين مطالعه محققان موسسه علوم زمين موسسه فناوري توکيو و آزمايشگاه ملي ميدان مغناطيسي بالا ايالات متحده با استفاده از يک رويکرد محاسباتي تجربي و يادگيري ماشين به بررسي اين مساله پرداختند.

آنها با استفاده از اين رويکرد و طيف‌سنج جرمي توانستند به بررسي مخلوط‌هاي آلي پيچيده بپردازند و آنها را به دو دسته بيولوژيکي يا غيربيولوژيکي طبقه‌بندي کنند.

دانشمندان از طيف‌سنج جرمي با وضوح فوق العاده بالا براي اندازه‌گيري طيف جرمي طيف گسترده‌اي از مخلوط‌هاي آلي پيچيده از جمله نمونه‌هاي غيربيولوژيکي ساخته شده در آزمايشگاه، نمونه هاي آلي موجود در شهاب سنگ‌ها و ميکروارگانيسم‌هاي رشد يافته در آزمايشگاه استفاده کردند.

اين نمونه‌ها هر کدام حاوي دهها هزار ترکيب مولکولي گسسته بودند که مجموعه بزرگي از طيف‌سنجي جرمي را ارائه مي‌دادند که با استفاده از آنها دانشمندان قادر بودند آنها را با يکديگر مقايسه و طبقه‌بندي کنند.

هنگامي که دانشمندان داده‌هاي خام خود را در الگوريتم يادگيري ماشين قرار دادند، دريافتند که اين الگوريتم‌ها مي‌توانند با دقت ۹۵ درصد و با دقت نمونه‌ها را به عنوان زنده يا غير زنده طبقه‌بندي کنند. اين الگوريتم داده‌هاي خام را به طور قابل ملاحظه‌اي بررسي کرد.

"هوان چن"(Huan Chen) محقق اين مطالعه از آزمايشگاه ملي ميدان مغناطيسي بالا گفت: اين کار به ما نشان داد مي‌توان از طيف‌سنج جرمي با وضوح فوق‌العاده بالا براي کاربردهاي نجومي نيز استفاده کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره