نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن‌ کرونا جان هزاران نفر را نجات می‌دهد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن‌ کرونا جان هزاران نفر را نجات می‌دهد

ايرنا/نتيجه تحقيقات در انگليس نشان داده است به تاخير انداختن تزريق دوز دوم واکسن هاي کرونا در اين کشور، جان هزاران نفر را نجات داده است.

به گزارش روزنامه ديلي ميل، محققان در اين مطالعه که در مجله British Medical Journal منتشر شده است، نحوه تأثيرگذاري تاخير در تزريق دوز دوم واکسن کرونا را به مدتي بعد از زمان توصيه شده تزريق اين دوز از واکسن، بر ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري مدل سازي کردند.

محققان در اين مطالعه تخمين مي زنند که در صورتي که بين تزريق دوز اول و دوز دوم واکسن کرونا بيش از سه هفته فاصله بيفتد، ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري تا يک پنجم کاهش مي يابد.

اين ميزان در مورد واکسن هاي کرونايي مانند واکسن هاي فايزر و آسترازنکا که اثربخشي تزريق دوز اول آن ۸۰ درصد است، حدود ۱۱ درصد بود.

محققان کلينيک مايو در آمريکا که اين تحقيق را انجام داده اند، اعلام کردند به تاخير انداختن تزريق دوز دوم واکسن هاي کرونا احتمالا موثرترين استراتژي براي مقابله با کرونا در بيشتر کشورهاست.

محققان اعلام نکردند که در اين مطالعه فاصله ميان تزريق دوزهاي اين واکسن را چه ميزان مدل سازي کرده اند، اما اظهار داشتند حتي کشورهايي که سرعت تزريق واکسيناسيون در آنها پايين است مي توانند از به تاخير انداختن زمان تزريق دوز دوم واکسن کرونا منفعت ببرند.

انگليس در ماه ژانويه، در تلاش براي عبور از موج دوم کرونا در اين کشور ، فاصله تزريق دوز دوم واکسن هاي کرونا را از سه هفته به سه ماه افزايش داد. در آن زمان انجام اين کار بحث برانگيز بود؛ زيرا بيشتر مطالعات اثربخشي اين واکسن ها را تنها در زماني ارزيابي کرده بودند که فاصله ميان تزريق دوز اول و دوم واکسن کرونا فقط ۲۱ روز بود.

اکنون در اين مطالعه جديد، محققان با استفاده از داده هاي «واقعي» ناشي از تزريق واکسن در آمريکا، يک مدل شبيه سازي را اجرا کردند. آنها يک سري سناريوها را در يک دوره ۶ ماهه و چگونگي تأثير آنها بر عفونت ها، بستري شدن در بيمارستان ها و مرگ و ميرها بررسي کردند.

اين مطالعه نشان داد زماني که اثربخشي تزريق يک دوز واکسن کرونا در توقف ابتلا به بيماري شديد کرونا ۸۰ درصد است، استراتژي تاخير در تزريق دوز دوم هميشه بهينه است.

محققان گفتند، بسته به ميزان سرعت کشورها در تزريق واکسن هاي کرونا، سياست تاخير تزريق دوز دوم واکسن مي تواند از ۴۷ تا ۲۶ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر جلوگيري کند.

اين مطالعه همچنين در مورد واکسن هايي که اثربخشي تزريق دوز اول آنها در پيشگيري از ابتلا به کرونا ۹۰ درصد است، نشان داد کشورها مي توانند با به تاخير انداختن تزريق دوز دوم واکسن کرونا، ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري را از ۲۲۶ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر تا ۱۷۹ مرگ يعني ۲۰ درصد کاهش دهند.   

همچنين بر اساس نتايج اين مطالعه واکسن هاي کرونايي که اثربخشي تزريق دوز اول آنها ۸۰ درصد است، تاخير در تزريق دوز دوم اين واکسن ها مي تواند ميزان مرگ و مير را از ۲۲۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر به ۲۰۷ مرگ يعني ۱۱ درصد کاهش دهد، اما در مورد واکسن هايي که اثربخشي تزريق دوز اول آنها در پيشگيري از ابتلا به کرونا ۷۰ درصد است هيچ تفاوت قابل اندازه گيري در نجات جان انسان ها از به تاخير افتادن تزريق دوز دوم اين واکسن ها مشاهده نشد.

به گزارش ايرنا، ويروس کرونا موسوم به «کوويد ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ ميلادي (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چين گزارش شد.

ابتدا از اين بيماري به عنوان ذات‌الريه نام برده شد؛ اما کميسيون ملي بهداشت چين در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ميلادي (۹ دي ماه ۹۸) به صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مديرکل سازمان جهاني بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسي تاکيد کرد که اگرچه واژه همه‌گير (pandemic) به دليل حساسيتي که دارد نبايد بدون دقت مورد استفاده قرار گيرد؛ اما ارزيابي‌هاي اين سازمان ويروس کرونا را «همه‌گير جهاني» شناسايي و اعلام مي‌کند. در بسياري از کشورها در حال حاضر اين ويروس شيوع دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar