نماد آخرین خبر

قدیمی ترین اثر باستانی از جنس طلا در جنوب غربی آلمان پیدا شد

منبع
بروزرسانی
قدیمی ترین اثر باستانی از جنس طلا در جنوب غربی آلمان پیدا شد

دينو/به تازگي يک تکه از مصنوعات طلايي ساخته شده در زمان‌هاي بسيار دور، در کشور آلمان کشف شده که باستان شناسان حدس مي‌زنند به عنوان وسيله‌اي براي تزئينات مو استفاده مي‌شده است. در ادامه با همراهي دينو بخوانيد: قديمي ترين اثر باستاني از جنس طلا در جنوب غربي آلمان پيدا شد.

 
قديمي ترين اثر باستاني از جنس طلا
محققان و باستان شناسان آلماني موفق شدند تکه‌اي طلايي را که گمان مي‌کنند در گذشته به عنوان زيورآلات مو مورد استفاده قرار گرفته، در کنار زني که حدود 3800 سال پيش درگذشته، پيدا کنند. آن‌ها در توبينگن آلمان يک گور باستاني به قدمت 3800 سال کشف کرده‌اند که زني در آن دفن شده و هنگام مرگ حدود 20 سال سن داشته است. در داخل مقبره او، فقط يک قبر و وسايل تدفين بوده که در کنار آن‌ها، يک تکه طلاي مارپيچ که ممکن است به عنوان تزئين مو استفاده شده باشد، وجود داشت.

 
اين تکه پيدا شده، قديمي ترين اثر باستاني از جنس طلا است که در جنوب غربي آلمان پيدا شده و ترکيبات آن شامل حدود 20 درصد نقره، کمتر از 2 درصد مس و داراي آثاري از پلاتين و قلع نيز هست. اين ترکيب به آلياژ طلاي طبيعي اشاره دارد که از رودخانه‌ها شسته شده است. محققان در بيانيه‌اي اعلام کردند که اين تکه داراي نوعي ترکيب شيميايي است که نشان مي‌دهد از رودخانه کارنون واقع در منطقه کورن وال انگليس آمده است. محققان در اين بيانيه گفتند:

يافته‌هاي فلزات گرانبها از اين دوره در جنوب غربي آلمان بسيار نادر است. اين اثر پيدا شده از جنس طلا از منطقه توبينگن شاهدي بر اين است که گروه‌هاي فرهنگي غربي [مانند انگليس و فرانسه] در نيمه اول هزاره دوم قبل از ميلاد مسيح نفوذ فزاينده‌اي بر اروپاي مرکزي داشته‌اند.
گور باستاني
در تصوير زير مي‌بينيد که دانشجويان موسسه مطالعات پيش از تاريخ و باستان‌شناسي قرون وسطي دانشگاه توبينگن در حال کاوش گور هستند. آن‌ها متوجه شدند که اين زن در موقعيت جنيني رو به جنوب، نه چندان دور از يک محل استقرار در بالاي تپه که در آن قبرهاي ديگري نيز پيدا شده، به خاک سپرده شده است. «رايکو کراوس» (Raiko Krauss)، استاد انستيتو باستان شناسي ماقبل تاريخ و قرون وسطا در دانشگاه توبينگن در مصاجبه‌اي به Live Science گفت:
محققان هيچ مدرکي از جراحت يا بيماري در اين جسد باستاني پيدا نکردند، از اين رو آن‌ها هيچ تصوري از آن چه باعث مرگ او شده، ندارند.
 
کراوس و «يورگ بوفينگر» ،(Jörg Bofinger) محافظ کننده اداره امور ميراث فرهنگي بادن-وورتمبرگ، با يگديگر حفاري اين قبر را رهبري کردند. آن‌ها معتقدند اين واقعيت که اين تکه از جنس طلا ساخته شده، حاکي از آن است که اين زن از موقعيت اجتماعي بالايي برخوردار بوده است. آن‌ها با قرار دادن راديوکربن بر روي بقاياي اين زن متوجه شدند که او مدتي بين سال 1850 قبل از ميلاد درگذشته است. در سال 1700 قبل از ميلاد در آن زمان، هنوز نوشتن به جنوب غربي آلمان گسترش نيافته بود، بنابراين هيچ سابقه مکتوبي وجود ندارد که بتواند به شناسايي او کمک کند. اين گور در پاييز سال 2020 حفاري شد و يافته‌هاي اين تيم در 21 مه امسال در مجله Praehistorische Zeitschrift منتشر شد.

نظر شما درباره اين قديمي ترين اثر باستاني از جنس طلا چيست؟ شما فکر مي‌کنيد اين تکه هنري جالب، در گذشته چه کاربردي داشته است؟ ديدگاه‌هاي ارزشمند خود در اين زمينه را با ما و همراهان هميشگي دينو به اشتراک بگذاريد.

منبع: Live Science

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره