تشخیص بیماریهای پوستی با حسگر الکتروشیمیایی

ايرنا/گروهي از محققان دانشگاه سيتي هنگ کنگ يک حسگر الکتروشيميايي نرم ابداع کردند که امکان تشخيص بيماريهاي عميق پوستي را فراهم ميکند.
به گزارش پايگاه خبري هلث، اين حسگر جديد قادر است مانند سيستمهاي الکتروشيميايي موجود، ميزان سختي پوست را با دقت و سرعت بالايي اندازهگيري کند، اما برخلاف ساير فناوريهاي فعلي ابعاد بسيار کوچکي داشته و از ساختار سادهاي بهره ميبرد.
مزيت اصلي اين حسگر قابليت سنجش ميزان سختي بافت در عمق يک تا هشت ميليمتري پوست است، در حالي که فناوريهاي کنوني تنها تا عمق چند ميکرومتر کارآيي دارند.
اين حسگر تنها ۲.۵ ميليمتر ضخامت و حدود ۲ سانتيمتر مربع مساحت دارد، در پوست بدون مو و پوشيده از مو به خوبي کار ميکند و از يک صفحه نرم، يک سيمپيچ و يک لرزشگر تشکيل شده است.
محققان در آزمايشهاي اوليه توانستند ضايعات مرتبط با بيماري پسوريازيس را درعمق پوست تشخيص دهند. به اعتقاد محققان اين ابزار در ردگيري ميزان اثرگذاري روشهاي درماني، بهبود زخمهاي سطحي و نظارت بر بيماريهاي پوستي از جمله سرطان کارآيي دارد.
پسوريازيس يک بيماري التهابي مزمن پوستي است که دو تا سه درصد افراد سفيد پوست را تحت تاثير قرار ميدهد. نتايج مطالعات نشان ميدهد اين بيماري خود ايمني از نظر ژنتيکي با چاقي، ديابت و ديگر اختلالات سندرم متابوليک مرتبط است.
مهم ترين علايم پسوريازيس شامل ايجاد تکههاي ضخيم قرمز رنگ پوستي و فلسهاي نقرهاي رنگ است که بسيار دردناک بوده و سبب خارش ميشود. اين عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، کف دست و پا و کمر را تحت تاثير قرار ميدهد؛ همچنين در اطراف ناخن، ناخن پا و داخل دهان نيز ديده شده است.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.