پاکسازی سلاحهای جنگهای جهانی از دریاها با واقعیت افزوده!
![پاکسازی سلاحهای جنگهای جهانی از دریاها با واقعیت افزوده!](https://app.akharinkhabar.ir/images/2021/05/30/2735bd1d-562e-4e0b-8111-22aab61248eb.jpeg)
ايسنا/ يک شرکت آلماني از فناوري واقعيت افزوده(AR) براي پاکسازي بستر درياها از سلاحهاي مرگبار بجا مانده از جنگهاي جهاني اول و دوم و ريخته شده در دريا استفاده ميکند.
به نقل از آياي، فناوري واقعيت افزوده(AR) معمولاً به عنوان يک فناوري آيندهگرا شناخته ميشود که هدف آن ايجاد مناظر جديد شهري، زيرساختها، امکانات پزشکي و تجارب جديد در بازيهاي رايانهاي است. اما يک کاربرد جديد اين فناوري ميتواند به ما کمک کند تا با خطرناکترين بقاياي گذشته بجا مانده از جنگها مقابله کرده و سطح درياها را از سلاحهاي مرگبار موجود در آن پاک کنيم.
يک شرکت آلماني به تازگي يک پروژه تحقيقاتي جديد براي توسعه سيستمهاي ايمني طراحي شده براي کمک به غواصان به منظور پاکسازي مهمات جنگي که در طول جنگهاي جهاني اول و دوم به دريا ريخته شدهاند، آغاز کرده است.
مطابق با اعلاميه مطبوعاتي اين شرکت موسوم به "فرانهوفر آيجيدي"(Fraunhofer IGD)، حسگرها به غواصان اطلاع ميدهند که چه زماني به سطح خطرناکي از ماده منفجره TNT و ساير مواد خطرناک نزديک ميشوند و يک سيستم هشدار جديد مجهز به نمايشگرهاي واقعيت افزوده روي عينک ميتواند اين غواصان شجاع را از تهديدهاي قريب الوقوع آگاه کند.
از دو جنگ جهاني اول و دوم که حوالي درياهاي شمال و بالتيک در سواحل آلمان رخ داده تعداد زيادي مهمات در بستر اين درياها باقي مانده است. در حال حاضر کارشناسان ميزان اين عوامل شيميايي جنگي را بيش از ۲۰۰ تن تخمين ميزنند که بازيابي همه آنها از کف درياها کاري پيچيده و هزينهبر است.
ضمن اينکه اين کار ميتواند خطرناک و کشنده نيز باشد، چرا که پوسته اين سلاحها عمدتا از فلز تشکيل شده و پس از چند دهه رها بودن در آب شور به شدت خورده شدهاند. اين سلاحها نه تنها براي محيط زيست، بلکه براي غواصان حرفهاي که حتي با پيشرفتهترين ابزارها در اعماق اين منطقه کار ميکنند، خطرناک است.
با توجه به اين موضوع، جمعي از شرکتها و موسسات تحقيقاتي در شمال آلمان براي راهاندازي پروژهاي موسوم به "TOxAR" گرد هم آمدهاند که هدف آن مهندسي يک سيستم ايمن جامع براي تقويت عملياتهاي خلع سلاح زير آب است.
اين سيستم جديد بر اساس يک سري حسگرهاي جديد ساخته شده است که هم مهمات جنگي مانند TNT و هم ساير مواد شيميايي مضر مانند محصولات تخريب کننده آرسنيک و گاز خردل را شناسايي و اندازهگيري ميکند.
در سالهاي آينده غواصان پاکسازي کننده مهمات از بستر درياها ممکن است قبل از خيس شدن بتوانند با استفاده از لنزهاي حسگر، منطقه زير آب را اسکن کنند. ارتباط در لحظه نيز يکي از ويژگيهاي مهم اين سيستم ايمني است.
غواصان براي انجام اين کار به ارتباط صوتي ديجيتال بدون کابل بين خود و کشتي يا تيم کنترل و نظارت زميني نياز دارند. بدون برقراري يک ارتباط بيوقفه و مداوم، تيمها توانايي ارائه ارزيابي دقيق خطر و نکات ناوبري براي آشکار کردن نقاط کور را از دست ميدهند.
رفع مشکل کاهش ديد و نقاط کور در هنگام عمليات پاکسازي مهمات جنگي مهم است، چرا که گاهي کاهش ديد ميتواند به معناي قرار گرفتن ناگهاني در معرض عوامل شيميايي خطرناک باشد. اما با يک سيستم واقعيت افزوده، غواصان به يک فناوري مجهز ميشوند که ميتواند به سرعت منطقه اطراف را از نظر آلودگي بررسي کند.
بدين ترتيب غواصان مجهز به يک نمايشگر واقعيت افزوده در عينکهاي خود و يا بر روي دستگاهي خواهند بود که بر روي مچ دست آنها نصب ميشود، بنابراين فورا از خطرات احتمالي مطلع ميشوند.
فناوريهاي واقعيت افزوده و واقعيت مجازي به طور معمول به ايجاد دنيايي بهتر در فضاي فيزيکي شناخته ميشوند، اما در تجهيز غواصان به ابزارهاي نسل جديد براي از بين بردن سلاحهاي کشنده از سطح درياها، شاهد استفاده جديد از آنها و روش جديدي براي از بين بردن وحشت بجا مانده از جنگهاي جهاني هستيم.