نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

ناسا دو ماموریت مهم برای کاوش سیاره زهره را تایید کرد

منبع
گجت نيوز
بروزرسانی
ناسا دو ماموریت مهم برای کاوش سیاره زهره را تایید کرد

گجت نيوز/به تازگي خبر تاييد دو ماموريت براي کاوش سياره زهره توسط آژانس فضايي ناسا منتشر شده و اين‌طور که به نظر مي‌رسد، در آينده نزديک همسايه فضايي ما به دقت مورد بررسي قرار مي‌گيرد.


کاوش سياره زهره از مدت‌ها پيش دغدغه بسياري از دانشمندان بوده و به تازگي اعلام شده که در آينده نزديک، ناسا دو ماموريت مهم و پرخرج را در اين رابطه عملي خواهد کرد.

طبق تازه‌ترين خبرها، آژانس فضايي آمريکا در قالب برنامه ديسکاوري (Discovery Program) خود به دنبال اطلاعاتي دقيق در مورد نزديک‌ترين سياره به محل زندگي ما در منظومه شمسي خواهد بود. اين اقدام با دو ماموريت جداگانه، در بازه زماني ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ صورت خواهد گرفت و گفته شده که جمعا مبلغ ۵۰۰ ميليون دلار براي عملي کردن هر دو ماموريت در نظر گرفته شده است.


اين دو ماموريت داوينچي + (+DAVINCI) و وريتاس (VERITAS) نام‌گذاري شده‌اند؛ ناسا در سال ۲۰۱۹ چهار پروژه مختلف را براي رقابت ديسکاوري خود در نظر گرفته بود و هم‌اکنون اعلام شده که در ميان آن چهار پروژه، داوينچي + و وريتاس به مرحله اجرايي شدن خواهند رسيد.

کاوش سياره زهره با داوينچي +
اسم داوينچي + مخفف «تحقيقات گازهاي نجيب، ترکيبات شيميايي و تصويربرداري در اعماق اتمسفر زهره» است. سرپرست پروژه مورد نظر جيمز گاروين (James Garvin) از مرکز پرواز فضايي گودارد در مريلند آمريکا خواهد بود و گفته شده که اين مرکز فضايي کارهاي مورد نياز براي مديريت اين پروژه را انجام مي‌دهد.

همان‌طور که از اسم اين ماموريت کاوش سياره زهره پيداست، ترکيبات موجود در اتمسفر دومين سياره منظومه شمسي در داوينچي + مورد بررسي قرار خواهد گرفت و جالب است بدانيد که از ۱۹۷۸ تاکنون، هيچ ماموريتي با اين هدف توسط ايالت متحده آمريکا هدايت نشده است.


بر اساس اطلاعات موجود، دانشمندان در داوينچي + به کمک نوعي کاوشگر کروي شکل، تجهيزات مدنظر خود را از اتمسفر غليظ زهره عبور مي‌دهند. اين تجهيزات اندازه‌گيري‌هاي فوق‌العاده دقيق را در مورد ترکيبات جو جرم آسماني انجام مي‌دهند و عملا به ما مي‌گويند که چرا زهره در مقايسه با سياره ما تا اين حد شرايط سخت و جهنمي در سطح خود دارد.

اندازه‌گيري‌هاي مورد نظر از گازهاي نجيب موجود و ساير عناصري صورت مي‌گيرد که اتمسفر زهره را تشکيل داده‌اند. در کنار جمع‌آوري اين دست از داده‌ها، دانشمندان قصد دارند تا از طريق کاوشگر خود تصاوير کيفيت بالايي از برخي از شناخته‌شده‌ترين ويژگي‌هاي سطحي زهره ثبت کنند؛ اين ويژگي‌ها تسري (tesserae) نام‌گذاري شده‌اند و اين‌طور که به نظر مي‌رسد، احتمال دخالت صفحات تکتونيکي پوسته دومين سياره منظومه شمسي در شکل‌گيري آن‌ها وجود دارد.

کاوش سياره زهره از طريق تجهيزات داوينچي + به دانشمندان کمک مي‌کند تا جواب اين سوال را پيدا کنند که آيا واقعا صفحات تکتونيکي مشابه آنچه روي زمين وجود دارد، پوسته اين جرم آسماني را پوشانده‌اند يا خير؟ از طرف ديگر، شباهت تسري زهره با قاره‌هاي سياره زمين هم با بررسي تصاوير تهيه شده امکان پذير خواهد بود.

سوالاتي در مورد تاريخ زهره
به علاوه، مرکز فضايي گودارد ناسا وسيله‌اي به اسم “CUVIS” را هم روي کاوشگر داوينچي + سوار خواهد کرد. نام اين وسيله مخفف «طيف‌سنج تصويرساز فشرده ماورا بنفش تا نور مرئي» بوده و به گفته دانشمندان آژانس فضايي ناسا، کار آن تهيه تصاويري دقيق به کمک امواج ماورا بنفش از سياره زهره خواهد بود.

طبق اطلاعات موجود در وب‌سايت ناسا، داوينچي + مشاهدات خود از بالا و داخل اتمسفر زهره را براي پاسخ دادن به سوالاتي مهم و بنيادي به کار مي‌گيرد؛ سوالاتي مانند اينکه جرم آسماني مورد نظر چگونه شکل گرفت، تکامل زهره به چه صورت رخ داد و از همه مهم‌تر، چه اتفاقاتي باعث شدند تا قابليت ميزباني حيات در اين سياره از بين برود.

گفته شده که براي کاوش سياره زهره از اين طريق، ربات داوينچي + از قابليت فرود عمودي طبيعي استفاده مي‌کند تا از بالاي جو سياره وارد شده و دقيقا تا قبل از رسيدن به سطح، از ابرهاي غليظ و قسمت‌هاي مختلف اتمسفر عبور کند. در طول اين مسير داده‌ها و تصاوير ارزشمندي تهيه مي‌شوند و کوه‌هاي زهره و ترکيبات شيميايي دقيق اين جرم آسماني از نمايي دقيق‌تر به ما نشان داده مي‌شوند.

ماموريت وريتاس
اسم وريتاس مخفف «گسيلندگي، علوم راديويي، تداخل‌سنجي رادار دهانه ترکيبي، توپوگرافي و طيف‌سنجي زهره» است؛ سرپرست اين پروژه سوزان اسمرکار (Suzanne Smrekar) از آزمايشگاه پيشرانش جت ناسا (JPL) در جنوب کاليفرنيا بوده و علاوه بر آژانس فضايي آمريکا، مرکز هوافضاي آلمان، آژانس فضايي ايتاليا و همچنين مرکز ملي مطالعات فضايي فرانسه هم در آن شرکت خواهند کرد.


طبق اطلاعات موجود، دانشمندان قصد دارند تا با استفاده از نوعي رادار، به کاوش سياره زهره از طريق تجهيزات ماموريت وريتاس بپردازند و عملا، نقشه‌اي کامل از سطح اين جرم آسماني تهيه کنند. به اين ترتيب جزئيات دقيق پستي و بلندي‌هاي سياره مورد نظر مشخص خواهد شد و نمونه‌اي سه بعدي از اين ويژگي‌ها توسعه داده خواهد شد.

نقشه‌بردار مادون قرمز ماموريت توسط مرکز هوافضاي آلمان ساخته مي‌شود؛ آژانس‌هاي فضايي فرانسه و ايتاليا به ساخت اين رادار کمک مي‌کنند و آزمايشگاه پيشرانش جت ناسا هم مديريت کل پروژه را بر عهده خواهد داشت.

همانند آنچه در مورد ماموريت داوينچي + گفته شد، وسيله اضافه‌اي سوار بر کاوشگر وريتاس به سياره زهره ارسال مي‌شود؛ مرکز JPL وسيله‌اي به اسم ساعت اتمي اعماق فضا ۲ را به همراه کاوشگر مورد نظر به دومين سياره منظومه شمسي مي‌فرستد. گفته شده که ساعت مورد نظر سيگنال‌هاي فوق‌العاده دقيقي را توليد مي‌کند که به گفته دانشمندان ناسا، در نهايت به جابه‌جايي اتوماتيک فضاپيماها کمک خواهند کرد و مشاهدات علوم راديويي را هم ارتقا مي‌دهند.

در سال‌ها و دهه‌هاي آينده، تلاش‌هاي ناسا براي کاوش سياره زهره را زير نظر خواهيم گرفت و انتظار مي‌رود که هرچند وقت يک بار، اخبار جالب‌توجهي در مورد پيشرفت ماموريت‌ها و در نهايت، داده‌هاي ارزشمند جمع‌آوري شده توسط دو پروژه داوينچي + و وريتاس منتشر شود.

منبع :slashgear

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره