نماد آخرین خبر

برای پیشگیری از افسردگی شب ها زودتر بخوابید

منبع
سيناپرس
بروزرسانی
برای پیشگیری از افسردگی شب ها زودتر بخوابید

سيناپرس/افسردگي بسياري از جنبه هاي زندگي را تحت تأثير قرار مي دهد و براي برخي از افراد ممکن است به اين معني باشد که ساعت هاي بيشتري بخوابند. در حقيقت ارتباط موثري بين ساعت و نوع خوابيدن و افسردگي وجود دارد.

 به طور معمول افراد افسرده داراي الگوي خواب متفاوتي نسبت به افراد عادي بوده و معمولا  ساعت هاي طولاني تر يا متفاوتي از خواب را دارند.

مدت ها است که پژوهشگران  مي دانند که بين زمان خواب و خلق و خوي رابطه اي مستقيم وجود دارد ، اما سوالي که اغلب از پزشکان مي شنويم اين است: براي تشخيص يک عارضه، چقدر زودتر بايد نشانه هاي آن را شناخت؟
سلين وتر ، استاديار فيزيولوژي تلفيقي در دانشگاه کلورادو بولدر ، به همراه تيمي از پژوهشگران به بررسي مساله تاثير تغيير الگوي خواب بر افسردگي پرداخته و مي گويد: نتايج مطالعات پيشين از جمله يک پژوهش چهار ساله روي ۳۲ هزار پرستار که نشانه هاي افسردگي به تازگي در آن ها ظاهر شده بود نشان داد که تغيير الگوي خواب سبب شد اين افراد تا ۲۷ درصد کمتر دچار علائم افسردگي شوند.

حال اين سوال مطرح مي شود که تغيير برنامه خواب به طور بالقوه چگونه بر روحيه و خلق و خوي افراد تأثير مي گذارد؟ ما در مطالعات خود به طور خاص بر اين موضوع تمرکز کرديم.
در اين مطالعه ۸۴۰ هزار نفر مورد بررسي قرار گرفته و داده هاي مربوط به کرونوتيپ آنها جمع آوري شد ، به اين معني که بر اساس اطلاعات ژنتيکي  مشخص شد آن ها چه ساعاتي از روز تمايل به خوابيدن دارند.  تصور مي شود که يک ژن ويژه تنظيم ساعت خواب در بدن انسان وجود دارد که ۱۲ تا ۴۲ درصد روي زمان و ساعت خواب ما تاثير دارد.
در اين مطالعات محققان تلاش کردند تا دريابند که اگر احتمال ابتلا به افسردگي در فردي کمتر باشد ، ويژگي هاي ژنتيکي تا چه حد روي زودتر بيدار شدن آن ها تاثير دارد؟ 
بنابراين آنها روي برخي از شرکت کنندگان در مطالعه ردياب خواب نصب کرده و برخي از افراد مشارکت کننده نيز پرسشنامه ترجيح خواب را پر کردند. در ادامه پژوهشگران اين داده ها را با اطلاعات ژنتيکي موجود از همين افراد تطبيق دادند.
در ادامه اعضاي اين تيم پژوهشي روي نقطه مياني خواب مشارکت کنندگان متمرکز شدند که به صورت موقعيت بين زمان خواب و بيداري محاسبه شده است. 

پژوهشگران در اين رابطه اعلام کردند: ما دريافتيم که حتي زمان خواب يک ساعت زودتر نيز با ميزان قابل توجهي از سطح پايين تر افسردگي ارتباط دارد.به گزارش سيناپرس، بنابراين ، اگر کسي که به طور معمول نيمه شب به رختخواب مي رود ، در ساعت ۱۱ شب بخوابد مي تواند خطر افسردگي را تا ۲۳ درصد کاهش دهد. قابل توجه است که اگر اين ساعت تغيير خواب به دو ساعت زودتر  تغيير کند، نتيجه نيز دو برابر افزايش خواهد يافت.

پژوهشگران دليل دقيق اين موضوع را نمي دانند اما اين احتمال وجود دارد که کاهش سطح افسردگي در صورت زودتر خوابيدن ممکن است به ميزان نور و تاريکي و نحوه واکنش بدن ما مربوط باشد. تحقيقات مرتبط با تاثير نور بر خلقيات افراد نشان داده است که نور درماني مي تواند براي درمان برخي اختلالات خلقي مفيد باشد.
اياس داگلاس از پژوهشگران  انستيتوي Broad MIT و محقق دانشگاه هاروارد در اين رابطه مي گويد: ما در جامعه اي زندگي مي کنيم که براي افراد سحرخيز طراحي شده است و افرادي که دير از خواب بيدار مي شوند، غالباً احساس مي کنند که با شرايط اجتماعي تطبيق نداشته و در وضعيت نا متناسبي به سر مي برند.
به گفته محققان اگر مي خواهيد برنامه خواب خود را به گونه اي تنظيم کنيد که شب ها زودتر خوابيده و صبح زود بيدار شويد، سعي کنيد محيط زندگي خود را در روزها روشن نگه داشته و شب هنگام در محيط تاريک قرار بگيريد.

صبحانه خود را در ايوان يا کنار پنجره بخوريد، اگر مي توانيد با پياده روي يا دوچرخه سواري  محل کار خود برويد و شب ها نيز منابع نور اطرافتان را خاموش کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره