تشخیص کرونا با بینی الکترونیکی در ۸۰ ثانیه

ايرنا/محققان موفق به طراحي و چاپ سه بعدي يک بيني الکترونيکي شدند که ميتواند آلودگي به ويروس کرونا را با ۹۴ درصد دقت تنها در مدت ۸۰ ثانيه تشخيص دهد.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، هدف از ابداع اين فناوري جديد سرعت بخشيدن به آزمايش ويروس کوويد-۱۹ از طريق بو کشيدن از حفره بيني فرد مورد نظر و ارايه تشخيص بيماري تنها در مدت ۸۰ ثانيه است.
اين بيني الکترونيکي که با استفاده از چاپ سه بعدي ساخته شده است، رايحه مواد شيميايي را در افراد آلوده به کوويد-۱۹ تجزيه و تحليل مي کند.
اين ابزار که Pen۳ لقب گرفته از يک لوله بلند مجهز به چند حسگر ساخته شده است که براي تجزيه و تحليل رايحه هاي موجود در حفره بيني بر روي سوراخ بيني فرد مورد نظر قرار مي گيرد.
الگوريتم هاي يادگيري موجود در اين بيني الکترونيکي، رايحه هاي موجود در حفره بيني فرد مورد نظر را استشمام مي کنند و با ۹۴ درصد دقت آلودگي فرد را به عفونت هاي کوويد-۱۹ تشخيص مي دهد.
به گفته محققان، اين بيني الکترونيکي با ايجاد يک الگو براي هر رايحه، بوي کوويد-۱۹ را شناسايي مي کند.
آنها Pen۳ را براي شناسايي ترکيبات آلي فرار (VOC) در مجراي داخلي بيني آموزش دادند. آزمايش اين بيني الکترونيکي بر روي ۵۰۳ نفر، نشان داد که Pen۳ موفق شد ۲۷ فرد آلوده به ويروس کرونا را به طور صحيح شناسايي کند.
به گفته محققان، هر بيماري داراي بويي است زيرا بيماري ها باعث تغيير فرآيندهاي متابوليک مي شوند. زماني که يک ترکيب با سنسورهاي اين بيني الکترونيکي در تعامل قرار مي گيرد به تبادل اکسيژن منجر مي شود و تغييري در هدايت الکتريکي ايجاد مي کند.
پژوهشگران پيش بيني مي کنند که از اين فناوري براي آزمايش تجمعات بزرگ و در فرودگاه ها براي کاهش زمان انتظار در مکان هاي آزمايش استفاده شود.
ويروس کرونا موسوم به «کوويد۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چين گزارش شد، ابتدا از اين بيماري به عنوان ذات الريه نام برده مي شد اما کميسيون ملي بهداشت چين در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دي ماه ۹۸) به صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد. اين ويروس در حال حاضر در بسياري از کشورها شيوع يافته است.
براساس آخرين آمارها از زمان شيوع ويروس کرونا تا امروز سه ميليون و ۷۴۴ هزار و ۲۹ نفر در جهان جان باختند.