گردشگران ناخواسته مقاومت آنتیبیوتیکی را گسترش میدهند

ايسنا/گردشگران هلندي ناآگاهانه با افزايش باکتريهاي روده حاوي ژنهاي مقاومت دارويي طي سفر و سپس با بازگشت به خانه در افزايش مقاومت آنتيبيوتيکي نقش دارند. اين مورد احتمالا در مورد گردشگران ديگر کشورها با شيوع بالاي باکتريهاي مقاوم صادق است.
به نقل از ساينس، جان پندرز از دانشگاه ماستريخت هلند و همکاران وي از طريق آزمايش مدفوع ۱۹۰ مسافر هلندي قبل و بعد از سفر به کشورهاي جنوب شرقي آسيا، آسياي جنوبي، آفريقاي شمالي و شرق آفريقا باکتريهاي موجود در نمونهها را تجزيهوتحليل کردند.
تيم تحقيق دريافت که اين مسافران با ميکروبيوم روده حاوي باکتري با ژنهاي بسيار متنوع و با مقاومت به آنتيبيوتيک بيشتر نسبت به زمان ترک به کشور بازگشتند.
پندرز اظهار کرد: «ميدانيم که مقاومت ضدميکروبي يک مشکل جهاني است اما شيوع آن در برخي از کشورها نسبت به ساير کشورها بسيار بيشتر است.»
يوهان بنگتسون- پالمه از دانشگاه گوتنبرگ سوئد ۶ سال پيش تحقيق مشابه اما کوچکتري انجام داده است. وي ميگويد: «تصور من اين بود که چند ژن مقاومت وجود دارد که بهطور گسترده در گردش هستند. اما نتايج اين مطالعه نشان ميدهد که اين مشکل گستردهتر از آن است و يک منبع کامل از مقاومت متفاوت وجود دارد که گردشگران در طول سفر از آنها بهرهمند ميشوند.»
وجود اين ژنهاي مقاومتي تا زماني که گردشگران سالم باشند خطر مستقيم ايجاد نميکنند. فقط در صورت ابتلا به عفونتي که درمان آن مشکل باشد و يا تماس با بيماران با بيماري شديد و انتشار ژنهاي مقاوم مشکلساز ميشوند.
برام ون بانيک از دانشگاه ادينبورگ انگليس ميگويد: «هرچه ميکروبيوم در حالتي که ژنهاي مقاومت بيشتري پيدا کردهاند باقي بماند فرصت بيشتري براي گسترش آن فراهم ميشود.»