نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

تبدیل نیمی از جرم زمین به اطلاعات دیجیتال تا ۱۵۰ سال آینده!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تبدیل نیمی از جرم زمین به اطلاعات دیجیتال تا ۱۵۰ سال آینده!

ايسنا/ يک فيزيکدان انگليسي استدلال مي‌کند که با سرعت کنوني، نيمي از جرم زمين طي ۱۵۰ سال به جرمي از اطلاعات ديجيتال تبديل خواهد شد!
 به نقل از آي اي، "ملوين وپسون" يک فيزيکدان بريتانيايي مقاله جديدي را منتشر کرده است که در آن استدلال مي‌کند که با سرعت فعلي توليد اطلاعات ديجيتال، تا سال ۲۲۴۵ نيمي از جرم زمين به جرمي از اطلاعات ديجيتال تبديل مي‌شود و اطلاعات ديجيتال را به پنجمين حالت ماده تبديل مي‌کند.

اين مقاله با عنوان "مصيبت اطلاعات" نگاهي باز به چگونگي پردازش اطلاعات دارد.

"ملوين وپسون" فيزيکدان دانشگاه "پورتسموث" مي‌گويد: اطلاعات به عنوان يک مفهوم رياضي چگونه مي‌تواند فيزيکي باشد؟ با کمال تعجب، اين اصل که از لحاظ نظري منطقي است، اکنون به صورت تجربي به اثبات رسيده است.

"وپسون" در ادامه توضيح داد که چرا فکر مي‌کند اطلاعات ديجيتال پنجمين حالت ماده خواهد شد.

وي مي‌گويد: اگرچه اطلاعات و داده‌ها در قالب‌هاي مختلفي از جمله اطلاعات آنالوگ، اطلاعات رمزگذاري شده بيولوژيکي دي‌ان‌اي و اطلاعات ديجيتال ظاهر مي‌شود، اما اساسي‌ترين شکل آن، بيت ديجيتال باينري است، زيرا مي‌تواند با موفقيت تمام اشکال موجود اطلاعات را نمايش دهد يا کپي کند. بيت ديجيتال باينري همچنين براي پردازش کوانتوم معتبر است و کيوبيت‌ها خروجي نهايي يک رايانه کوانتومي هستند که باز هم در قالب ديجيتال باينري است.

"وپسون" حتي تا آنجا پيش رفته که حدس مي‌زند ماده تاريکي که کهکشان‌ها را در کنار هم نگه مي‌دارد نيز مي‌تواند از اطلاعات تشکيل شده باشد. وي ادعا مي‌کند از آنجا که ما بيش از ۶۰ سال است به شکل ناموفق در تلاش براي درک ماهيت ماده تاريک هستيم، به خوبي نشان مي‌دهد که ماده تاريک مي‌تواند ساخته شده از اطلاعات باشد.

وي اظهار داشت: اگر اصل برابري يا هم‌ارزي جرم-انرژي-اطلاعات صحيح باشد و اطلاعات واقعاً جرم داشته باشند، يک جهان اطلاعات ديجيتالي حاوي مقدار زيادي از آن خواهد بود و شايد ماده تاريک نيز از اطلاعات ساخته شده باشد.

اين نظريه بسيار غيرمحتمل به نظر مي‌رسد، اما آنچه "وپسون" مي‌گويد اين نکته جالب توجه را برجسته مي‌کند که ما در حال توليد بي‌رويه چه ميزان از اطلاعات ديجيتال هستيم. "وپسون" مي‌گويد ما در آينده نزديک آنقدر محتواي ديجيتالي توليد مي‌کنيم که تعداد بيت‌هاي توليد شده برابر با تمام اتم‌هاي کره زمين خواهد شد.

وي مي‌افزايد: بنابراين سوال اين است که اين اطلاعات را از کجا ذخيره مي‌کنيم؟ اين يک زنگ هشدار براي صنايع اطلاعاتي بزرگ، غولهاي اينترنتي، شرکت‌هاي فناوري پيشرفته، تحقيقات انرژي و تحقيقات زيست محيطي است. من اين را يک بحران نامرئي مي‌نامم، زيرا امروز واقعاً يک مسئله نامرئي است، اما پيش‌بيني‌ها داستان متفاوتي را نشان مي‌دهد. "

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar