لباسهای هوشمندی که به وایفای وصل میشوند!

ايسنا/ پژوهشگران "دانشگاه پردو" در بررسي جديد خود، روشي را ارائه دادهاند که لباسهاي هوشمند قابل اتصال به وايفاي را در برابر شست و شو مقاوم ميکند.
به نقل از نانومگزين، مهندسان "دانشگاه پردو"(Purdue University)، روشي ابداع کردهاند تا پارچههاي کنوني را به لباسهايي هوشمند و مقاوم در برابر شست و شو تبديل کنند.
اين لباسهاي هوشمند، به باتري نيازي ندارند و نيروي آنها به صورت بيسيم تامين ميشود.
در آينده نزديک، همه لباسها هوشمند خواهند شد. اين لباسها به لطف مدارهاي الکترونيکي و حسگرهاي کوچک خود، بهتر از لباسهاي معمولي کار ميکنند و به کاربر امکان ميدهند تا با تلفن، رايانه، خودرو و تجهيزات ديگر ارتباط برقرار کند. اين لباسهاي هوشمند نه تنها بهرهوري را افزايش ميدهند، بلکه وضعيت سلامتي کاربر را نيز بررسي ميکنند و حتي در صورت رخ دادن حادثه ميتوانند به کاربر کمک کنند. دليل اينکه هنوز لباس هوشمند در کمد ما وجود ندارد، اين است که توليد لباس هوشمند، چالشبرانگيز است. لباسها بايد به صورت مداوم شسته شوند و آب به تجهيزات الکترونيکي آسيب ميرساند.
مهندسان دانشگاه پردو در اين پروژه، روشي را ارائه دادهاند که ميتواند هر نوع پارچه معمولي را به لباسهايي بدون باتري تبديل کند که امکان شست و شوي آنها با ماشين لباسشويي وجود دارد.
"رامسس مارتينز"(Ramses Martinez)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: ما با اسپري کردن مولکولهاي بسيار آبگريز روي لباسها، ميتوانيم آنها را به لباسهاي دافع آب تبديل کنيم. اين لباسهاي هوشمند را ميتوان بدون آسيب رسيدن به قطعات الکترونيکي دوخته شده روي آنها استفاده کرد و همچنين امکان شست و شوي آنها نيز وجود دارد.
وي افزود: لباسهاي هوشمند ما مانند پيراهنهاي نخي معمولي، انعطافپذير، قابل کشش و قابل تنفس هستند.
لباسهاي هوشمند دانشگاه پردو برخلاف پوشيدنيهاي رايج، به باتري نيازي ندارند. اين لباسها با به دست آوردن انرژي از "وايفاي" (Wi-Fi) يا امواج راديويي محيط اطراف ميتوانند نيروي مورد نياز مدارهاي دوخته شده روي خود را تامين کنند.
يکي از نمونههاي اين فناوري پوشيدني، دستکشهاي بدون باتري است که اگر کاربر انگشت خود را به يک کابل برق نزديک کند، روشن ميشود تا احتمال برق گرفتگي را هشدار دهد. نمونه ديگر، يک سيستم کوچک بررسي قلب است که روي يک هدبند دوخته شده است و ميتواند سلامتي کاربر خود را مورد بررسي قرار دهد.
مارتينز ادامه داد: اين فناوريهاي پوشيدني که نيروي آنها با سيگنالهاي وايفاي تامين ميشود، به ما ميگويند که به لباسها نه تنها به عنوان راهي براي گرم شدن، بلکه به عنوان ابزارهاي پوشيدني نگاه کنيم که به ما در زندگي روزمره، نظارت بر سلامتي و محافظت در برابر حوادث کمک ميکنند.
وي افزود: من باور دارم که لباسهاي هوشمند ميتوانند اطلاعاتي را در مورد شرايط بدن و حرکت کاربران خود به اپليکيشنهاي تلفن همراه ارائه دهند تا بدين ترتيب، ماشينها بدون نياز به رابطهاي ديگر بتوانند هدف انسان را درک کنند و همچنين نحوه برقراري ارتباط، تعامل با تجهيزات الکترونيکي و بازيهاي ويديويي را گسترش دهند.
اين پژوهش، در مجله "Nano Energy" به چاپ رسيد.