نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

عروس دریایی، عمر انسان را جاودانه می‌کند؟

منبع
گجت نيوز
بروزرسانی
عروس دریایی، عمر انسان را جاودانه می‌کند؟

گجت نيوز/ مرگ همواره از ترس‌هاي بزرگ انسان‌ها بوده و از ديرباز تاکنون دانشمندان در جست و جوي يافتن راهي براي جاودانگي نسل بشر بوده‌اند. به راستي اگر انسان هرگز نميرد چه اتفاقي رخ خواهد داد؟ آيا انسان قادر خواهد بود تا به کمک علم و تکنولوژي، جاودانه شده و هرگز نميرد؟ تعريف صحيح جاودانگي چيست؟

چتر دريايي، موجودي که مرگ را دور مي‌زند

در دهه نود بود که دانشمندان موجود اسرارآميزي را شناختند که مرگ را دور مي‌زد. تيولا (Turritopsis dohrnii) جانوري آب‌سان‌زيان است که به نام‌هاي متفاوتي از جمله چتر دريايي، عروس دريايي بنجامين باتن و عروس دريايي نا ميرا نيز معروف بوده و به عنوان موجودي اسرار آميز و افسانه‌اي شناخته مي‌شود. اين جانور چند ياخته‌اي تنها موجود شناخته شده کره خاکي است که مي‌تواند بعد از بلوغ جنسي به دوره نابالغي خود بازگردد. اگر عواملي مانند خورده شدن توسط ديگر جانوران يا شکار شدن توسط صيادان باعث مرگ اين موجود نشوند، کهنسالي هرگز باعث مرگ آن‌ها نخواهد شد و به همين دليل گفته مي‌شود که تيولا‌ها نا ميرا بوده و از نعمت جاودانگي بهره مي‌برند.

عروس دريايي، عمر انسان را جاودانه مي‌کند؟

بسياري از دانشمندان ترديد دارند که به کمک تحقيق و پژوهش پيرامون حيات اين موجودات شگفت انگيز مي‌توان راهي يافت تا از بروز سرطان جلوگيري شود يا حتي به انسان‌ها عمر جاويدان داده شده و به جاودانگي رسيد. با اين حال برخي از محققين نيز مانند شين کوبوتا (Shin Kubota) از دانشگاه کيوتو ژاپن خلاف اين امر را باور دارند. اين دانشمند پس از کشف چتر دريايي بسيار ابراز اميدواري کرد و در گفتمان خود با مجله نيويورک تايمز عنوان کرد که به کمک تحقيق بر روي اين موجود جاودانه، انسان هم رشد کرده و به جاودانگي خواهد رسيد.

تحقيقات دانشمندان پيرامون عروس دريايي نا ميرا

اگرچه اين جانور آب‌سان‌زيان نا ميرا هنگام استرس و بروز بيماري از خود محافظت مي‌کند و نمي‌ميرد اما نگهداري آن در شرايط غير طبيعي امري دشوار خواهد بود؛ با اين حال کوبوتا نزديک به ۱۵ سال تعداد بسيار زيادي از آن‌ها را جهت تحقيق نگهداري کرد؛ همچنين دانشمند ديگري به نام ماريا ميگليتا (Dr. Maria Pia Miglietta) از دانشگاه Texas A&M University در اين زمينه با کوپوتا هم عقيده است و او نيز مدتي است پيرامون گونه تيولا‌ها تحقيق مي‌کند. اين دانشمند چترهاي دريايي را the Holy Grail of regenerative medicine به معني جام مقدس داروي احيا خطاب مي‌کند.

سلول‌هاي بدن عروس دريايي نا ميرا هنگام خطر يا استرس از گونهاي به گونه ديگر تغيير مي‌کنند و به سبکي کنار هم مي‌نشينند که جانور کمترين آسيب را ببيند و به طور دقيق‌تر هيچ آسيبي نبيند. به طور مثال سلول‌هاي عضلاني مي‌توانند به سلول‌هاي عصبي يا جنسي تبديل شوند. خوشبختانه تيولا تنها گونه‌اي نيست که قادر به انجام چنين کاري بوده و اين امر به طور تجربي در بدن موش‌ها هم ايجاد شده است. اگرچه سلول‌هاي معمولي بدن انسان چنين قابليتي ندارند اما نکته قابل توجه اين است که هر کدام از اين سلول‌ها در ابتدا يک سلول بنيادي بوده‌اند پس آيا به کمک مطالعه روي سلول‌هاي بنيادي و سيستم کارکرد بدن عروس دريايي نا ميرا انسان‌ها مي‌توانند به جاودانگي برسند؟ آيا جوان سازي سلول‌هاي پير امري ممکن است؟ لازم به ذکر است که بله احتمال وقوع چنين پديده‌اي بسيار زياد است.

راز کتيبه باستاني و ارتباط آن با جاودانگي انسان

تحقيق پيرامون جاودانگي انسان امر تازه‌ و جديدي نيست و در گذشته هم موضوع تحقيق دانشمندان زيادي بوده است و جاودانگي از ديرباز بزرگ‌ترين و دست نيافتني‌ترين آرزوي بشر بوده است. در حماسه Gilgamesh که تقريبا به ۵۰۰۰ هزار سال پيش بازمي‌گردد؛ پادشاه Gilgamesh راز جاودانگي را کشف مي‌کند. جالب است بدانيد که رازي او کشف مي‌کند همان راز چترهاي دريايي است که هم اکنون توسط دانشمندان مورد تحقيق و پژوهش قرار مي‌گيرد.

عروس دريايي، عمر انسان را جاودانه مي‌کند؟

در اين حماسه پادشاه Gilgamesh به دنبال زندگي جاويدان است، پس در اين راستا به دنبال شخصي مي‌گردد تا او را در اين راه ياري کند و در نهايت بهترين فرد را Utnapishtim مي‌بيند. Utnapishtim شخصي بود بسيار دانا و کسي بود که به همراه همسرش از سيل عظيم جهاني جان سال بدر برده بود. اين حکيم دانا، قايقي بزرگ ساخته، از تمامي حيوانات در آن جاي داده و به همراه همسرش از سيل بزرگي که جهان را درگير کرده است جان سالم بدر برده. درست است که داستان فوق کاملا به داستان حضرت نوح در کتاب مقدس شباهت دارد اما اين حکايت پيش از کتاب مقدس ثبت شده است. مانند نوح او و همسرش از سيل نجات يافتند و در نتيجه خداي Enlil به او و همسرش پاداش پايان ناپذيري داد و از آن پس Utnapishtim و همسرش نياکان پاک نژاد جديد بشر شدند.

عمر جاويدان در اعماق دريا

خدايان زندگي Utnapishtim و همسرش را جاويدان ساختن؛ پس آيا ممکن است که راز زندگي جاودانه در اعماق درياها نهفته باشد؟ Gilgamesh پس از مدت‌ها پژوهش مي‌فهمد که سر جاودانگي در عمق درياها قرار گرفته است. در ابتدا Utnapishtim به Gilgamesh مي‌گويد که تنها خدايان مي‌توانند به شخصي زندگي نا ميرا دهند اما ممکن است راهي باشد که از پير شدن و کهنسالي جلوگيري کرد. در ادامه او از گياهي به Gilgamesh مي‌گويد که در اعماق دريا زندگي کرده و مي‌تواند پرده از راز جاودانگي بردارد. در نهايت Gilgamesh موفق مي‌شود که به اعماق دريا رفته و گياه مورد نظر را که به plant that looks like a box-thorn به معني جعبه‌اي که از خار پوشيده شده يا همان مرجان معروف است را پيدا مي‌کند اما در ادامه به وسيله يک مار آن را از دست مي‌دهد.

عروس دريايي، عمر انسان را جاودانه مي‌کند؟

به نظر مي‌رسد گياهي که Utnapishtim به پادشاه معرفي کرده است همان چتر دريايي نا ميرا است. چتر دريايي هنگامي که زخمي بر مي‌دارد به کف دريا افتاده و به يک پوليپ گياه مانند تبديل مي‌شود. ممکن است در آينده برخلاف Gilgamesh، دانشمندان راز چترهاي دريايي را کاملا کشف کنند و انسان را به جاودانگي برسانند. اگرچه اين امر بيشتر به فيلم‌هاي علمي تخيلي شباهت داشته و بسيار بعيد بنظر مي‌رسد، با توجه به آزمايشات موفقيت آميز موش‌هاي آزمايشگاهي دانشمندان و روند معکوس سلول‌هاي آنها از سلول‌هاي پير به سلول‌هاي بنيادي عمر جاويدان براي انسان آنچنان هم دست نيافتني نيست.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar