نماد آخرین خبر

بهینه‌سازی سیستم ایمنی برای مقابله با سرطان

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
بهینه‌سازی سیستم ایمنی برای مقابله با سرطان

مجله ايلياد/ دانشمندان دانشگاه مينه‌سوتا در مطالعه‌اي که اخيراً انجام داده‌اند، نشان داده‌اند که چگونه سلول‌هاي سيستم ايمني را مي‌توان مهندسي کرد تا درمان سرطان را بهتر انجام دهند. اين تحقيقات مي‌تواند درمان سرطان را با پيشرفت‌هاي عمده‌اي مواجه کند. نتايج اين تحقيقات در مجله‌ي Nature Communications منتشر شده است.

ايمني‌درماني به جاي پرتودرماني و شيمي‌درماني راهي است که براي درمان سرطان استفاده مي‌شود و در آن تنها سيستم ايمني بدن بيمار به مقابله با سرطان برمي‌خيزد. سلول‌هاي T نوعي از گلبول‌هاي سفيد خون هستند که براي سيستم ايمني بدن از اهميت بالايي برخوردارند. اين سلول‌ها در واقع سربازاني هستند که در جستجوي خود سلول‌هاي مهاجم را شناسايي کرده و از بين مي‌برند.

ايمني‌درماني در برخي از انواع سرطان به خوبي جواب داده است، ولي زماني که بافت تومورها جامد باشد عملکرد سلول‌هاي T با مشکل مواجه مي‌شود. سلول‌هاي T بايد از سد تومورهاي ايجاد شده عبور کنند و به سلول‌هاي سرطاني برسند و آن‌ها را نابود کنند، ولي زماني که تومور جامد باشد سلول‌ها توانايي خود را از دست مي‌دهند و اصطلاحاً خسته مي‌شوند و نمي‌توانند کار خود را به خوبي انجام دهند.

محققين در اين مطالعه براي اولين بار به مهندسي کردن سلول‌هاي T روي آورده‌اند و آن‌ها را از نظر مکانيکي بهينه کرده‌اند تا بتوانند از سدهاي موجود بر سر راه خود عبور کنند. اگر اين سلول‌هاي مهندسي شده بتوانند از سد تومورها عبور کنند و سلول‌هاي سرطاني را شناسايي کنند، امکان نابود کردن تومورها را دارند. سلول‌هاي مهندسي شده توسط اين محققين توانايي حرکت در تومورها با سرعتي دو برابر سرعت سلول‌هاي معمولي را دارند.

محققين براي مهندسي کردن سلول‌هاي T از تکنولوژي ويرايش ژني پيشرفته استفاده کردند تا دي‌ان‌اي سلول‌ها را تغيير دهند. هدف نهايي اين است که سرعت عملکرد سلول‌هاي سرطاني کمتر شود و سرعت سلول‌هاي ايمني بيشتر شود. آن ها قصد دارد در مرحله‌ي بعد خصوصيات مکانيکي سلول‌ها را بيشتر مطالعه کنند تا برهمکنش سلول‌هاي سرطاني و سيستم ايمني بدن را بهتر درک کنند. آن‌ها در حال حاضر سلول‌هاي مهندسي شده را در بدن موش‌ها آزمايش کرده‌اند و قصد دارند در آينده آن ها را در بدن انسان نيز آزمايش کنند.

در اين مطالعه، تحقيقات بر روي سرطان پانکراس انجام شده است، ولي به گفته‌ي محققين، روش مورد استفاده را مي‌توان براي انواع ديگر سرطان نيز به کار برد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره