۱۶۴ اختراع ایرانی بینالمللی شد

ايسنا/ کانون پتنت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از ثبت بينالمللي ۱۶۴ اختراع حمايت کرد.
تا کنون بيش از ۲ هزار و ۲۰۰ درخواست براي دريافت حمايت ثبت اختراع به کانون ثبت پتنت ايران ارسال شده که از اين ميان پس از ارزيابي محتوايي ۳۶۴ پرونده مورد تاييد قرار گرفته است. کانون پتنت معاونت علمي رياست جمهوري با حمايت بيش از ۹۰ درصدي خود از مخترعان آنها را در مسير سخت ثبت بين المللي اختراع در ادارات معتبر حمايت ميکند.
آمريکا، اتحاديه اروپا، کانادا و چين کشورهايي هستند که کانون ثبت اختراع بينالمللي را در آنها انجام ميدهد.
ثبت بين المللي داراي اهميت بالايي است. پتنت يک اختراع ثبت شده است، هر فردي با تلاش و خلاقيت ذهن خود اختراع خلق ميکند و ميخواهد که تمام حقوق مادي و معنوي آن را براي خود داشته باشد و از سوي دولتها يک سيستم حمايتي به وجود آمده است که فرد ميتواند اختراع خود را به پتنت تبديل کند و آن را به ثبت برساند.
در واقع پتنت يک قانون است که مانع دزديده شدن ايده ميشود، وقتي که يک اختراع پتنت دريافت ميکند، مخترع مالک آن پتنت ميشود و بعد از گذشت محدوديت زماني تعيين شده حق ساخت و استفاده و فروش اختراع در اختيار عموم قرار ميگيرد. کساني که حق پتنت دارند، در صورت نياز ميتوانند مالکيت خود را به فرد ديگر بفروشند. ثبت کردن اختراع به عنوان پتنت اجباري نيست.
به نقل از معاونت علمي رياست جمهوري، ثبت مقدار پتنت بينالمللي يکي از نشانههاي پيشرفت کلي زيستبوم نوآوري کشور محسوب ميشود.