چرا فضا سیاه به نظر می رسد؟

نبض فناوري/تا بحال به اين موضوع فکر کرده ايد که چرا فضا که پر از ستاره هاي درخشان است به رنگ سياه ديده مي شود؛ چرا فضا مانند آسمان آبي روز روي زمين رنگارنگ نيست؟
در کمال تعجب، پاسخ تاريک بودن فضا ارتباط کمي با کمبود نور دارد. از آنجا که ميلياردها ستاره در کهکشان ما وجود دارد، ميلياردها کهکشان در جهان و اجرام ديگر، مانند سيارات که نور را منعکس مي کنند، بنابراين وقتي ما شب را به آسمان نگاه مي کنيم بايد بسيار درخشان باشد اما در عوض در واقع تاريک است.
اين تناقض که در محافل فيزيک و نجوم به عنوان پارادوکس اولبرس شناخته مي شود، مي تواند با تئوري انبساط فضا-زمان توضيح داده شود. اين ايده که چون جهان ما سريعتر از سرعت نور در حال انبساط است؛ نور از دور کهکشانها ممکن است در حال کشش و تبديل به امواج مادون قرمز، مايکروويو و امواج راديويي باشند که توسط چشم انسان قابل تشخيص نيستند و از آنجا که قابل شناسايي نيستند، با چشم غير مسلح تيره (سياه) به نظر مي رسند.
ميراندا آپفل دانشجوي کارشناسي ارشد نجوم و اخترفيزيک در UCSC گفت: ستاره ها نور را در همه رنگ ها، حتي رنگ هايي که براي چشم انسان قابل مشاهده نيستند، مانند ماورا بنفش يا مادون قرمز ساطع مي کنند و اگر مي توانستيم طيف مايکروويو را ببينيم، تمام فضا مي درخشيد. اين به اين دليل است که تابش زمينه کيهاني (انرژي نوري از بيگ بنگ که توسط پروتون ها و الکترون هاي موجود در اوايل جهان پراکنده شده ) هنوز هم تمام فضا را پر مي کند.
دليل تاريک به نظر رسيدن فضاي بين ستاره اي اين است که فضا يک خلا تقريباً کامل است. دقت کنيد که آسمان زمين آبي است زيرا مولکول هاي تشکيل دهنده جو (از جمله نيتروژن و اکسيژن) بسياري از طول موج هاي تشکيل دهنده نور آبي و بنفش نور مرئي را از خورشيد در همه جهات از جمله به سمت چشم ما پخش مي کنند. با اين وجود نور در غياب ماده از منبع خود به گيرنده در يک خط مستقيم مي رود. از آنجا که فضا خلا تقريباً کاملي است يعني ذرات بسيار کمي دارد؛ در فضاي بين ستاره ها و سيارات تقريباً چيزي وجود ندارد که بتواند نور را به چشم ما پراکنده کند و بدون رسيدن نور به چشم، آنها سياه را مي بينند.
يک مطالعه در سال 2021 در مجله Astrophysical Journal نشان مي دهد که ممکن است فضا به اندازه آنچه دانشمندان تصور مي کردند هم سياه نباشد. محققان از طريق ماموريت New Horizons ناسا به پلوتو و کمربند کويپر توانسته اند فضا را بدون تداخل نوري از زمين يا خورشيد ببينند. آنها دريافتند که نور پس زمينه جهان هنوز هم دو برابر چيزي که پيش بيني شده است.
دلايل روشنايي اضافي که ناشناخته مانده است بايد در مطالعات آينده روشن شود.