پیشگیری از مننژیت با کمک قطره بینی

ايسنا/محققان قطره بيني توليد کردند که ميتواند از بروز مننژيت جلوگيري کند.
به نقل از مديکالاکسپرس، اين تحقيقات ايمني شناسي که در نوع خود اولين است به رهبري پروفسور رابرت رد(Robert Read) و دکتر جي لاور(Jay Laver) از مرکز تحقيقات زيستپزشکي ساوتهمپتون(Southampton) و دانشگاه ساوتهمپتون انجام گرفته است.
اين دو محقق با همکاري يکديگر ژني را وارد يک باکتري بيخطر کردند. اين باکتري درون بيني خواهد ماند و باعث ايجاد پاسخ ايمني در برابر باکتري ايجاد کننده مننژيت خواهد شد.
آنها اين باکتري را به وسيله قطره بيني وارد بيني داوطلبين کردند.
نتيجهي اين تحقيقات که در مجلهي "Science Translational Medicine" منتشر شده است نشان ميدهد که در پي اين آزمايش واکنش ايمني قوي در برابر باکتري ايجاد کننده مننژيت ايجاد شد. دادهها ايمني طولاني مدت را نيز نشان دادند.
مننژيت در بيشتر گروههاي سني رخ ميدهد اما عمدتا نوزادان، کودکان خردسال و سالخوردگان را درگير خود ميکند. مننژيت مننگوکوکي(Meningococcal meningitis) نوع باکتريايي اين بيماري است که سالانه ۱۵۰۰ نفر را در انگلستان درگير ميکند که ممکن است در کمتر از چهار ساعت پس از شروع علائم باعث فوت فرد شود.
حدود ۱۰ درصد از افراد اين باکتري را در بيني و حلق خود دارند و هيچ علائم و نشانهاي ندارند با اين حال در برخي از افراد اين باکتري وارد جريان خون شده و ميتواند زندگي فرد را به خطر بياندازد و مواردي چون مننژيت و مسموميت خوني ايجاد کند.
باکتري "N. lactamica" که يک باکتري بيخطر است نيز به طور طبيعي در بيني برخي افراد وجود دارد و از بروز مننژيت جلوگيري ميکند.
تحقيقات جديد که براساس تحقيقات پيشين انجام شده بود نشان ميدهد که قطره باکتري بيخطر "N. lactamica" ميتواند از استقرار باکتري ايجاد کننده مننژيت در بيني ۶۰ درصد از بزرگسالان جلوگيري کند.
در افرادي که اين باکتري مفيد به خودي خود وجود داشت تاثير قطره بيني بيشتر نيز بود.
علاوه بر پاسخ ايمني قويتر اين باکتريهاي اصلاح شده مدت زمان طولانيتري در بيني افراد باقي ماندند. در کمترين حالت ۲۸ روز و برخي شرکتکنندگان تا ۹۰ روز آنها را در بيني خود داشتند. هيچ عوارضي نيز مشاهده نشد.
دکتر جيلاور ميگويد: از نظر تئوري بيان هر آنتيژني درون باکتريها امکان پذير است و ما ميتوانيم از اين روش براي مبارزه با عفونتهايي که از طريق سيستم تنفسي فوقاني وارد بدن ميشوند استفاده کنيم. علاوه بر انتقال آنتيژنها ميتوانيم در آينده از باکتريهاي اصلاح شده براي انتقال مولکولهاي درماني به بدن استفاده کنيم.
پروفسور رد ميگويد: اين تحقيقات نشان ميدهد که ميتوان با استفاده از قطره بيني از افراد در برابر بيماريهاي شديد محافظت کرد.