نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

امشب و فردا شب گذر پرنور ایستگاه فضایی بین‌المللی را از دست ندهید!‌

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی

آخرين خبر/ شامگاه سه‌شنبه ۲۲ تير و چهارشنبه ۲۳ تير، ايستگاه فضايي بين‌المللي گذر پرنوري در آسمان ايران خواهد داشت. روز سه‌شنبه ساعت ۲۲:۱۵ ايستگاه فضايي بين المللي از افق جنوب غربي در ارتفاع ۱۰ درجه وارد آسمان ايران مي‌شود و ساعت ۲۲:۱۹ در حوالي صورت فلکي دب اکبر به بيشينه ارتفاع ۵۶ درجه و روشنايي قدر منفي ۳.۱ مي‌رسد. سپس در ساعت ۲۲:۲۲ در افق شمال شرقي غروب مي‌کند.

‌شامگاه چهارشنبه ۲۳ تير نيز ايستگاه فضايي بين المللي گذر پرنورتر و مرتفع‌تري در آسمان ايران دارد. در اين گذر ايستگاه فضايي ساعت ۲۱:۲۸ از سمت جنوب غرب وارد آسمان ايران مي‌شود، ساعت ۲۱:۳۱ به بيشينه ارتفاع و روشنايي رسيده و در ساعت ۲۱:۳۵ در شمال شرق غروب مي‌کند. روشنايي ايستگاه فضايي در اين گذر به قدر منفي ۳.۹ مي‌رسد و پرنورتر از تمام ستارگان و حتي سياره زهره، به سادگي در آسمان‌ قابل رويت است.

هر دو اين گذرها از اقصي نقاط کشورمان قابل رويت است. در روزهاي آينده نيز ISS گذرهاي کم نور تري در آسمان ايران دارد. زمان دقيق گذرها را از سايت heavens-above براي شهر خودتان مي‌توانيد استخراج کنيد. راهنماي استخراج اطلاعات از سايت heavens-above را در وبسايت و مطالب پيشين آوا استار مي‌توانيد مشاهده کنيد.

اين رويداد با چشم غير مسلح قابل رويت است و براي رصد آن به ابزار خاصي احتياج نداريد.
آلارم گوشي خود را تنظيم کنيد:
سه‌شنبه ۲۲ تير ساعت ۲۲:۱۵
چهارشنبه ۲۳ تير ساعت ۲۱:۲۸

چرا جهت شرق و غرب در نقشه آسمان معکوس نقشه جغرافيايي است؟
توجه داشته باشيد که نقشه آسمان، منظره بالاي سرمان را آن‍گونه که از روي زمين مي‌بينيم، نشان مي‌دهد. نقشه‌هاي جغرافيايي، زمين را آنگونه که از بالا به آن نگاه کنيم نشان مي‌دهند. بنابراين جهت شرق و غرب در اين نقشه‌ها معکوس است. وقتي که نقشه آسمان را بالاي سرتان بگيريد، جهات آن بر جهات جغرافيايي منطبق مي‌شود.

اپليکيشن و مجله آوا استار avastarco

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar