نماد آخرین خبر

چه میزان گرما در اتمسفر زمین گیر افتاده است؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
چه میزان گرما در اتمسفر زمین گیر افتاده است؟

مجله ايلياد/ تحقيقات جديدي که در مورد تعادل انرژي ورودي به زمين و خروجي از زمين انجام شده است، نشان مي‌دهد که عدم تعادل موجود بين سال‌هاي ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۹ دو برابر شده است. انرژي‌ ورودي به زمين همان تشعشعات خورشيدي هستند و انرژي خروجي نيز پرتوهاي مادون قرمزي است که توسط زمين به فضا فرستاده مي‌شود.
 
هميشه انرژي دريافتي از خورشيد بيشتر از انرژي تابيده شده به فضا بوده، ولي اين عدم تعادل در سال‌‌هاي گذشته بيشتر شده است. در واقع گازهاي گلخانه‌اي وضعيت زمين را تغيير داده‌اند و باعث شده‌اند گرماي بيشتري در اتمسفر زمين گير بيفتد. اين موضوع باعث شده که دماي ميانگين زمين بالاتر برود.

عدم تعادل بين انرژي ورودي و خروجي از زمين در حال حاضر در حد ۰.۳ درصد است. ناسا و مرکز NOAA آمريکا اين عدم تعادل را به روش‌هاي مختلف محاسبه کرده‌اند. ناسا از حسگرهاي موجود در ماهواره‌هاي خود براي اندازه‌گيري اين عدم تعادل استفاده کرده است و تصويري کلي از ميزان انرژي موجود در زمين به‌دست آورده است. مرکز NOAA نيز با محاسبه‌ي ميزان گرم شدن اقيانوس‌ها به اين پارامتر دست يافته است. در واقع ۹۰ درصد از انرژي که وارد زمين مي‌شود و امکان خارج شدن پيدا نمي‌کند، توسط اقيانوس‌ها جذب مي‌شود. نتايج اين تحقيقات جديد در مجله‌ي Geophysical Research Letters منتشر شده است.

در مطالعه‌ي جديد، دانشمندان از ترکيب روش‌هاي مورد استفاده‌ي ناسا و NOAA استفاده کرده‌اند و دريافته‌اند که نتايج به‌دست آمده با هر دو روش با يکديگر سازگاري دارند. آن‌ها همچنين دريافته‌اند که افزايش ميزان دي‌اکسيدکربن و متان باعث گير افتادن گرما در اتمسفر زمين شده است و اگر اين گازها و گازهاي خطرناک ديگر وجود نداشتند، گرماي اضافي زمين به راحتي به فضا تابيده مي‌شد.

دانشمندان نشان داده‌اند که بيشترين عاملي که باعث ايجاد تغيير در اقليم زمين شده است، فعاليت‌هاي انساني است؛ ولي با اين حال خود طبيعت نيز در طول دوره‌ي مورد بررسي به انسان‌ها کمک نکرده تا از بروز اين وضعيت جلوگيري شود. به‌عنوان مثال، جريان‌هاي نوساني اقيانوس آرام از فاز خنک وارد فاز گرم شده‌اند و عدم تعادل موجود در انرژي زمين را تشديد کرده است.

جالب است بدانيد که ميزان انرژي جذب شده توسط زمين، طي ۱۴ سال گذشته برابر با حالتي است که هر انسان روي زمين ۲۰ کتري برقي را همزمان روشن کند. اين انرژي برابر با انفجار ۴ بمب مشابه بمب سقوط کرده بر روي هيروشيما در هر ثانيه است.

از آنجا که عوامل انساني و طبيعي زيادي بر روي انرژي گير افتاده در زمين موثر هستند، نمي‌توان به طور دقيق وضعيت ۱۰ سال آينده را پيش‌بيني کرد، ولي مي‌توان گفت که اگر اين انرژي گير افتاده کاهش پيدا نکند، تغييرات اقليمي، شديدتر خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره