تعداد نوادگان زنده لئوناردو داوینچی در یک تحقیق چند دهه ای مشخص شد
روزياتو/تحقيقات چند دهه اي در مورد بازماندگان خاندان لئوناردو داوينچي، تعداد نوادگان زنده خانواده نابغه دوران رنسانس و خالق نقاشي مونا ليزا را مشخص کرده است: ۱۴ نفر. نتايج اين تحقيق که در ماه جاري در نشريه Human Evolution نتيجه بررسي هاي شجره نامه ۲۱ نسل و ۴ شاخه منتسب به اين خانواده است. اين تحقيق که بخشي از يک پروژه به نام پروژه دي ان اي لئوناردو داوينچي است، با هدف تاييد بقاياي نسل اين نابغه ايتاليايي و «درک بهتر استعدادها و قدرت بصري خارق العاده او از طريق پيوندهاي ژنتيکي» اعلام شده بود.
محققاني که روي اين پروژه کار کرده اند نوشته اند که اين نتايج «از ديدگاه تاريخي بسيار مورد انتظار» بوده در حالي که به محققان کمک خواهند کرد تا «از لحاظ علمي ريشه هاي نبوغ او را بررسي کنند تا اطلاعاتي در مورد قدرت فيزيکي و پيري زودرس احتمالي وي، چپ دست بودن وي و سلامتي اش و بيماري مادرزادي احتمالي اش و تشريح ادارکات حسي بسيار عجيب و غريب وي مانند کيفيت و احساس بصري فوق العاده وي بيابند». محققان اطلاعات خود را از اسناد تاريخي در آرشيوهاي عمومي و خصوصي و روايت هاي مستقيم از نوادگان داوينچي کسب کرده بودند. اين مطالعه به دليل حفاظت از حريم شخصي افراد، اطلاعات زيادي در مورد هويت نوادگان کنوني و زنده داوينچي ارائه نکرده است. داوينچي در سال ۱۴۵۲ به دنيا آمد و اکنون به خاطر نقاشي هاي مونا ليزا و شام آخر شناخته مي شود هر چند وي تمام عمر خود را به علم، رياضي، معماري، طراحي، نقاشي، مهندسي و اختراع، زمين شناسي، نقشه کشي و مجسمه سازي اختصاص داد.
هنوز هم آثار هنري خلق شده توسط وي در حراجي ها با قيمت هاي گزاف به فروش رسيده و کلکسيون داران هنري براي بدست آوردن آن ها هزينه هاي سنگيني مي کنند. سال گذشته بود که يک شخص در يک حراجي آنلاين مبلغ ۹۸۰۰۰ دلار تنها براي شرکت در بررسي هاي سالانه تابلو مونا ليزا پرداخت کرد، زماني که موزه لوور فرانسه در پاريس، براي بررسي اين تابلو را از قابش در مي آورد. اوايل ماه جاري نيز وقتي يک طراحي ساده و کوچک از يک خرس که توسط داوينچي کشيده شده بود به قيمت بيش از ۱۲ ميليون دلار به فروش رفت، رکورد جديدي در زمينه فروش آثار اين نابغه ايتاليايي در حراجي ها به ثبت رسيد.