نماد آخرین خبر

تولید نوع جدیدی از زیست پلاستیک‌های مبتنی بر سلولز

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تولید نوع جدیدی از زیست پلاستیک‌های مبتنی بر سلولز

ايسنا/ محققان "دانشگاه گوتينگن"(University of Göttingen) آلمان در مطالعه اخيرشان از توسعه بيوپلاستيک يا زيست پلاستيک‌هاي مبتني بر سلولز(که ساختار اوليه ديواره سلولي گياهان را تشکيل مي‌دهد) خبر داده‌اند.
 به نقل از آي او، پلاستيک‌ جزو ماندگارترين دست سازهاي بشري است که براي ساليان متوالي در طبيعت مانده و در کوتاه مدت قابل تجزيه نيست. هزار سال طول مي‌کشد تا يک قوطي پلاستيکي تجزيه شود. کيسه‌هاي پلاستيکي که در طبيعت رها مي‌شوند، علاوه بر آنکه چهره طبيعت را به نوعي بد تغيير داده و سبب تخريب آن مي‌شوند، با آزاد کردن مواد شيميايي باعث آلودگي خاک نيز خواهند شد. همچنين بعضي از حيوانات اهلي و وحشي با خوردن اين مواد پلاستيکي آسيب جدي ديده و در برخي مواقع باعث مرگ آنها و به خطر افتادن محيط زيست و حيات وحش مي‌شود. اما زيست پلاستيک‌هايي که اخيرا محققان آلماني توسعه داده‌اند مبتني بر سلولز که ساختار اوليه ديواره سلولي گياهان را تشکيل مي‌دهد، است.

بيوپلاستيک‌ها يا زيست‌پلاستيک‌ها(Bioplastic) مواد پلاستيکي هستند که از منابع زيست‌توده تجديدپذير مانند روغن‌ها و چربي‌هاي گياهي، نشاسته ذرت، کاه، خرده چوب، خاک اره، ضايعات مواد غذايي بازيافت شده و غيره توليد مي‌شوند.

اعمال يک تغيير کوچک در ساختار سلولز از طريق فرآيندي به نام "هيدروستينگ"(hydrosetting ) سبب ايجاد ماده جديدي مي‌شود که محققان آن را سيناميت سلولز(cellulose cinnamate) مي‌نامند. اين نوع پلاستيک آلي داراي ويژگي‌هاي خاص متعددي مانند بازيافت آسان و هزينه توليد کم است و در تماس با آب نيز نرم و قابل انعطاف است.

تنها اِشکال اين بيوپلاستيک اين است که نمي‌توان از آن براي ذخيره هرگونه محصولات مرطوب مانند آب ميوه استفاده کرد زيرا شکل و ساختار خود را از دست مي‌دهد.

به گفته "کاي ژانگ"(Kai Zhang) محقق مطالعه از دانشگاه گوتينگن، براي ايجاد اين بويپلاستيک نيازي به استفاده از ابزارهاي گران قيمت و پيچيده يا فرايندهاي پردازشي داراي انرژي زياد نيست که اين امر نه تنها توليد اين نوع پلاستيک را به طور قابل توجهي آسان مي‌سازد بلکه فرايند پردازش و بازيافت آنها را نيز زيست سازگارتر و پايدارتر مي‌کند.

به گفته وي از زيست پلاستيک‌هايي مانند آنچه آنها در اين مطالعه توسعه داده‌اند مي‌توان در بسياري از حوزه‌هاي مختلف مانند بيولوژي، الکترونيک و پزشکي استفاده نمود.

يافته‌هاي اين مطالعه در مجله "Nature Sustainability" منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar