ناسا در جستجوی کشف ناشناختههای سیاره زهره
ايسنا/ ناسا اخيرا در حساب کاربري خود در توييتر با انتشار ويديويي به بررسي ماموريت "داوينچي"(DAVINCI) پرداخته است.
ناسا درباره اين ماموريت گفت: چه چيزي در پشت پرده فضاي سياره زهره وجود دارد؟ براي بررسي اين امر، ماموريت داوينچي ما يک کاوشگر مجهز به مجموعهاي از ابزار و همچنين يک دوربين براي ثبت تصاوير سهبعدي و نماي نزديک از کوههاي ناهموار زهره به سطح اين سياره ارسال خواهد کرد.
دانشمندان حوزه فضا سعي دارند با اکتشاف در سياره زهره، به بررسي جو آن بپردازند و امکان سکونت را در آن ارزيابي کنند. سوالات بسياري از گذشته تاکنون درباره نحوه شکلگيري و تکامل اين سياره و اينکه آيا در گذشته در سطح آن آب مايع قرار داشته يا نه وجود داشته است. ناسا اخيرا دو ماموريت جديد به نامهاي "داوينچي پلاس"(DAVINCI+) و "وريتاس"(VERITAS) را براي بررسي نزديکترين همسايه سياره زمين يعني سياره زهره انتخاب کرده است. ناسا تقريباً ۵۰۰ ميليون دلار براي توسعه هر مأموريت اعطا ميکند. انتظار ميرود که هر يک از اين دو ماموريت در بازه زماني ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ پرتاب شوند.
در طول اين ماموريت کوتاه مدت، کاوشگر کروي "داوينچي پلاس" از يک چتر نجات استفاده ميکند تا به آهستگي بر روي سطح سياره زهره فرود بيايد و طي اين مدت اندازهگيريهاي مختلفي را انجام خواهد داد. براي مثال اين کاوشگر سعي خواهد کرد تا اثر گازهاي نجيب مانند زنون که ميتواند درک آنها از فعاليتهاي هيدرولوژيکي و آتشفشاني سياره زهره در گذشته را افزايش دهد، کشف کند.
ابزارهايي که بر روي کاوشگر "داوينچي پلاس" نصب ميشوند، قادر به محافظت از اين کاوشگر در برابر گرما و فشار عظيم اين سياره خواهند بود. اين ابزارها شامل يک دوربين است و علامت پلاس در نام اين پروژه نيز به دليل وجود آن است.
علاوه بر اين، ماموريت مذکور اولين تصاوير با وضوح بالا از ويژگيهاي منحصر به فرد زمين شناسي در زهره معروف به "tesserae" را که ممکن است قابل مقايسه با قارههاي زمين باشد و نشان دهنده اين باشد که سياره زهره داراي زمينساخت صفحهاي است، خواهد فرستاد. اين اولين مأموريت تحت هدايت ايالات متحده در جو زهره از سال ۱۹۷۸ است و نتايج حاصل از آن ميتواند درک محققان از سياره را افزايش دهد. کاوشگر ياد شده، روي يکي از اين نواحي مرتفع موسوم به Alpha Regio فرود خواهد آمد و هنگام فرود آمدن، حدود ۵۰۰ عکس خواهد گرفت.
"آژانس فضايي اروپا" نيز قصد دارد بين سالهاي ۲۰۳۱ و ۲۰۳۳، مدارگرد جديدي را به سياره زهره پرتاب کند. "آژانس فضايي اروپا" قرار است مدارگرد خود موسوم به "EnVision" را به اين سياره بفرستد تا دليل تفاوت آن با زمين را مورد بررسي قرار دهد.