دانشگاه "هاروارد" به دنبال شواهد فیزیکی از بیگانگان و فناوریهای آنها!

ايسنا/ يکي از اساتيد دانشگاه "هاروارد" با تشکيل يک تيم، پروژه جديدي در زمينه جستجو براي فرازمينيها و فناوريهاي آنها راه انداخته است.
به نقل از آي اي، بيگانگان ممکن است در همين نزديکي ما باشند و برخي شواهد نيز حکايت از آن دارد اما به هيچ وجه نميتوان چنين موضوعي را با قطعيت مطرح کرد.
بنابراين يک تيم بينالمللي از دانشمندان به سرپرستي يک پروفسور از دانشگاه "هاروارد" به نام "آوي لوب" جستجوي جديدي را براي يافتن شواهد مربوط به فناوريهاي ساخته شده توسط تمدنهاي بيگانه به عنوان بخشي از يک پروژه جديد به نام "پروژه گاليله" آغاز کرده است.
"آوي لوب" در گذشته اين ديدگاه به شدت بحث برانگيز را مطرح کرد که "اوموآموآ"(Oumumua) که اولين جرم ميانستارهاي شناخته شده عبوري از منظومه شمسي است، يک کاوشگر خورشيدي است که توسط يک تمدن فرازميني به سمت ارسال شده است.
"لوب" در مصاحبهاي در ماه مارس به برخورد نامطلوب و خصمانه با اظهارات خود از جانب جامعه علمي اشاره کرد. با اين حال ادعا کرد که تعداد معدودي از دانشمندان به طور خصوصي با او تماس گرفتهاند و گفتهاند که با او موافق هستند، اما از حمايت عمومي وي منصرف شدهاند، زيرا احساس کردهاند که اين اظهار نظر ميتواند به حرفه آنها آسيب برساند.
وي در همان مصاحبه اظهار داشت که کشف فناوري بيگانه تأثير زيادي در نحوه درک ما از موقعيت خود در جهان، آرزوهاي فضايي ما و اعتقادات فلسفي و نظري ما خواهد داشت.
اکنون "لوب" و تيمش در جستجوي اين معناي عميق کيهاني، به دنبال فناوريهاي بيگانه به عنوان بخشي از پروژهاي جديد به نام "پروژه گاليله" خواهند بود. انتخاب اين نام قطعا بدون ارتباط با داستان "گاليله" نيست که به جرم اعتقادات صحيح علمي خود از جانب کليسا از جامعه طرد و حبس خانگي شد، تنها به اين خاطر که بدعتگذار اين اعتقاد بود که خورشيد به دور زمين ميچرخد!
"پروژه گاليله" قصد دارد يک شبکه جهاني از تلسکوپها، دوربينها و رايانهها ايجاد کند تا بتواند اجسام پرنده ناشناس را به دقت بررسي کند. گزارش شده است که اين پروژه تاکنون ۱.۷۵ ميليون دلار از اهدا کنندگان خصوصي دريافت کرده است و "لوب" اظهار داشت که اميدوار است اين رقم ۱۰ برابر شود.
وي در يک کنفرانس مطبوعاتي درباره "پروژه گاليله" به خبرنگاران گفت: به دليل يافتن تعداد بيشماري از سيارههاي فراخورشيدي با احتمال قابليت سکونت، ما ديگر نميتوانيم احتمال تمدنهاي فناورانه بيگانگان را ناديده بگيريم.
وي همچنين در مورد گزارش پنتاگون از نتيجه بررسي گزارشهاي مشاهده اشياي ناشناس پرنده توسط پرسنل نيوري درياي آمريکا گفت: آنچه در آسمان ميبينيم چيزي نيست که سياستمداران يا پرسنل نظامي آن را تفسير کنند، زيرا آنها به عنوان دانشمند آموزش نديدهاند و اين وظيفه جامعه علمي است که اين وقايع را بررسي کند.
اطلاعيه راهاندازي "پروژه گاليله" اندکي پس از انتشار گزارش پنتاگون در مورد فيلمهاي منتشر شده از بشقاب پرندههاي احتمالي منتشر شد و مبني بر اين بود که ماهيت واقعي آنها هرگز مشخص نشده است. در واقع پنتاگون وجود فرازمينيها را نه تاييد کرد و نه تکذيب.
علاوه بر محققاني از دانشگاههاي "پرينستون" و "هاروارد"، "پروژه گاليله" از تحقيقات و منابع چندين موسسه سطح بالاي ديگر از جمله "کلتک"، "کمبريج" و دانشگاه "استکهلم" نيز بهره خواهد برد.
اولين "باستان شناسان فضايي"
"لوب" اخيراً کتابي به نام "فرازميني: اولين نشانه زندگي هوشمند فراتر از زمين" منتشر کرده است که در آن استدلالهاي خود را در مورد شناسايي "اوموآموآ" به عنوان کاوشگر فضايي ارسال شده توسط يک تمدن پيشرفته از آن سوي منظومه شمسي بيان کرده است.
وي در راستاي جستجوي مداوم خود، در جريان يک کنفرانس مطبوعاتي نامي را تحت عنوان "باستان شناسي فضايي" براي يک زمينه علمي جديد تحقيقاتي ابداع کرد که آن را جستجو براي فناوريهاي بيگانه مانند کاوشگرهاي تمدنهاي بيگانه موجود و باستان توصيف کرد.
تاکنون جستجوي حيات بيگانگان بيشتر روي سيگنالهاي راديويي بيگانه متمرکز بوده است که اين زمينه به عنوان "جستجوي هوش فرازميني"(SETI) شناخته ميشود.
"فرانک لاوکين" يکي از همبنيانگذاران اين پروژه جديد در زمينه فناوري بيگانگان است که همچنين يک محقق مدعو در دانشگاه "هاروارد" و در بخش زيست شناسي شيميايي و شيمي است. وي برخلاف "لوب" چندان به وجود فرازمينيها معتقد نيست. با اين حال ميگويد که لازم است از نظر تجربي دادهها را با توجه به روشهاي علمي ثبت و ضبط و تفسير کنيم و اشاره کرد که راه براي بررسي تجربي شواهد باز است.
وي گفت: "پروژه گاليله" فقط در منظومه شمسي به دنبال فناوري بيگانه نخواهد بود. بلکه همچنين به فضاي ميانستارهاي براي شناسايي حيات و سيگنالهاي جديد از ماهوارههاي بيگانه نگاه خواهد کرد.