نماد آخرین خبر

دستیابی به فناوری تولید واکسن طاعون به کمک واکسن کرونا

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
دستیابی به فناوری تولید واکسن طاعون به کمک واکسن کرونا

صدا و سيما/ هر چند طاعون يک بيماري باستاني تصور مي‌شود، اما در زمان حاضر موارد ابتلاء به آن در مناطق حومه‌اي در آفريقا، آسيا و آمريکا نيز رصد شده است.
اکنون محققان کارگروه واکسن آکسفورد مشغول آزمايش يک واکسن براي طاعون هستند که بر اساس واکسن ويروس کرونا ساخته شده است.
قرار است در يک آزمايش باليني ۴۰ فرد بزرگسال ۱۸ تا ۵۵ ساله و سالم اين واکسن را دريافت کنند تا هرگونه عارضه جانبي آن ارزيابي و مشخص شود چه ميزان آنتي بادي در بدن آن‌ها به وجود مي‌آيد.
 
پروفسور اندرو پولارد مدير گروه واکسن آکسفورد در اين باره مي‌گويد: همه گيري ويروس کرونا اهميت واکسن‌ها براي دفاع از مردم در برابر تهديد‌هاي باکتري‌ها و ويروس‌ها را نشان داد. موج‌هاي شيوع طاعون در عصر جديد همچنان مردم را تهديد مي‌کند.
 

هرچند در مراحل اوليه ابتلاء به طاعون اين بيماري با مصرف آنتي بيوتيک قابل درمان است، اما استفاده از اين روش در مناطق دورافتاده ممکن نيست در عوض محققان معتقدند واکسن يک راه حال تاثيرگذارتر براي مقابله با بيماري است. واکسن طاعون بر مبناي پلتفرم وکتور آدنوويروس ChAdOx۱ ساخته شده که در واکسن کروناي آکسفورد-آسترازنکا به کار رفته است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar