نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

کامپیوتر کوانتومی گوگل احتمالا برای اولین بار موفق به ساخت کریستال زمان شده است

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
کامپیوتر کوانتومی گوگل احتمالا برای اولین بار موفق به ساخت کریستال زمان شده است

ديجياتو/تيمي از محققان با همکاري آزمايشگاه‌هاي رايانش کوانتومي گوگل احتمالا براي اولين بار موفق شده‌اند درون يک کامپيوتر کوانتومي کريستال زمان بسازند. دستيابي به اين نوع کاملا جديد از ماده احتمالا يکي از مهم‌ترين دستاوردهاي علمي زمان ما خواهد بود.

دانشمندان بر سر وجود کريستال زمان در واقعيت اختلاف‌نظر داشتند ولي گفته مي‌شود که کامپيوتر کوانتومي گوگل احتمالا توانسته اين ماده را توليد کند. محققان دانشگاه کرنل، پرينستون، استنفورد و چند دانشگاه ديگر در مقاله‌اي که هنوز به داوري نرسيده، مدعي دستيابي به ماده‌اي شده‌اند که عده‌اي وجود آن را ناممکن مي‌دانستند.

کريستال زمان يک فاز جديد از ماده است که به زبان ساده گويي يک دانه برف دائما بين دو شکل مختلف تغيير حالت مي‌دهد: يک لحظه ساختاري هفت زاويه‌اي است و در لحظه‌ بعد به يک ساختار ده زاويه‌اي تبديل مي‌شود. يکي از ويژگي‌هاي جذاب کريستال زمان اين است که وقتي از يک حالت به حالت ديگر تبديل مي‌شود، انرژي مصرف نمي‌کند و انرژي از دست نمي‌دهد.




کريستال زمان بدون درگير شدن در آنتروپي از فرآيندهاي انرژي عبور مي‌کند. کريستال زمان مي‌تواند در موقعيت مصرف شدن قرار بگيرد و در چرخه بعدي دوباره موجود شود. اين فرآيند مي‌تواند بي‌نهايت تکرار شود و درون سيستم‌هاي ايزوله انجام بگيرد. کريستال زمان به همين دليل مي‌تواند معجزه نيازهاي رايانش کوانتومي باشد.

ايده کريستال زمان اولين بار در سال ۲۰۱۲ به عنوان سيستمي براي باقي ماندن در حالت تعادل مطرح شد. در مقاله‌اي که امروز از سوي محققان منتشر شده ، آمده: «کار ما از يک پروتکل واگشت زماني استفاده مي‌کند که ناهمدوسي خارجي را از حرارت‌دهي ذاتي متمايز مي‌سازد و با بهره‌گيري از خصوصيات رايج کوانتومي، هزينه نمايي نمونه‌برداري عميق از طيف ويژه را کاهش مي‌دهد.»

کامپيوتر کوانتومي گوگل تراشه‌اي متشکل از ۲۰ کيوبيت دارد که هر کيوبيت مي‌تواند دو وضعيت کوانتومي را به‌صورت همزمان حفظ کند. در حال حاضر دقيقا مشخص نيست که کاربردهاي تحقيقاتي و عملي استفاده از کريستال زمان چه خواهد بود. اما محققان مي‌گويند فعلا مي‌توانند با يک رويکرد مقياس‌پذير فازهاي غيرتعادلي ماده را در پردازنده‌هاي کوانتومي کنوني مورد مطالعه قرار دهند. براي آشنايي بيشتر با رايانش کوانتومي و کاربردهايش مي‌توانيد اين مقاله ديجياتو را بخوانيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar