رصد حلقههای زحل را از دست ندهید
ايرنا/ به گزارش از خبرگزاري يونايتدپرس، سياره زحل در ماه آگوست در تمام شب ها به شرطي که آسمان ابري نباشد، قابل مشاهده است.
زحل فردا - دوشنبه - رسماً به وضعيت مقابله مي رسد، به اين معني که از منظر زمين در مقابل خورشيد ظاهر مي شود. زحل هر سال يک بار در وضعيت مقابله قرار مي گيرد.
در حدود زمان مقابله، سياره زحل در نزديک ترين فاصله نسبت به زمين قرار مي گيرد در اين فاصله، نور بيش از يک ساعت طول مي کشد تا از يک سياره به سياره ديگر حرکت کند.
پيدا کردن سياره زحل در آسمان راحت خواهد بود زيرا اين سياره در حدود غروب خورشيد در جنوب شرقي آسمان طلوع مي کند و در طول شب در سراسر جنوب آسمان حرکت کرده و در نهايت در طلوع خورشيد در جنوب غربي آسمان غروب مي کند.
باوجود مقابله روز دوشنبه، دوستداران آسمان در طول ماه آگوست شاهد منظره عالي از سياره زحل خواهند بود. اين بدان معناست که مردم مي توانند برنامه هايي را براي جست و جوي اين سياره در زماني که براي آنها راحت است و نيز آسمان عاري از ابر باشد، برنامه ريزي کنند.
از آنجا که مقابله سياره زحل در زماني بروز مي کند که اين سياره در نزديک ترين فاصله نسبت به زمين قرار دارد، فرصتي طلايي براي رصد زحل از طريق تلسکوپ چشمي ايجاد مي شود.
سياره زحل به اندازه کافي درخشان است که با چشم غيرمسلح ديده مي شود به همين دليل مي توان آن را با تلسکوپ به راحتي پيدا کرد، اين موضوع قابل توجه افرادي است که براي اولين بار از تلسکوپ استفاده مي کنند.
پايگاه خبري نجومي EarthSky اعلام کرد که براي مشاهده حلقه هاي معروف سياره زحل به تلسکوپي که بتواند اجسام را حداقل ۲۵ برابر بزرگ کند، نياز است. با اين حال توصيه مي کند که با استفاده از تلسکوپي که اجسام را دست کم ۵۰ برابر بزرگ مي کند، مي توان جزييات بيشتري را مشاهده کرد البته سياره زحل تنها سياره اي نيست که در آسمان ماه آگوست مي درخشد. مشتري هر شب اندکي بعد از زحل طلوع مي کند و در طول شب به دنبال آن در آسمان خرامان حرکت مي کند.
مشتري درخشان تر از زحل است بنابراين يافتن آن راحت تر است. افرادي که در تشخيص زحل با مشکل روبرو هستند، مي توانند ابتدا به دنبال سياره درخشان تر يعني مشتري باشند و سپس به سمت راست آن نگاه کنند تا زحل را مشاهده کنند.
زحل و مشتري در بقيه سال ۲۰۲۱ در سراسر آسمان شب برجسته باقي خواهند ماند، با اين حال اين دو سياره به تدريج در طول پاييز کم نورتر و کم نورتر مي شوند و به زمستانمي روند.
سياره زحل يا کيوان پس از مشتري، دومين سيارهٔ بزرگ منظومهٔ خورشيدي و ششمين سيارهٔ نزديک به خورشيد است. زحل يک گلولهٔ گازي غولپيکر است که با وجود حجم زيادش تنها ۹۵ برابر زمين جرم دارد.
جرم سيارهٔ زحل همانند مشتري از گاز است که بيشتر آن را هيدروژن تشکيل ميدهد. ميزان اندکي هليوم و متان در ردههاي بعدي گازهاي تشکيلدهندهٔ سياره قرار دارند. در آسمان شب زمين، زحل به دليل اندازهٔ بزرگ، نسبتاً درخشان ديده ميشود. زيبايي آسمان زحل به خاطر نوارهاي روشن حلقههاي اطراف آن و نيز به خاطر قمرهاي زيادش است.
به علت سرعت حرکت زحل به دور خود در قطبهاي آن نوعي حالت پخي مشاهده ميشود که سياره را از شکل کرهٔ کامل دور ميکند. سياره زحل از جنبه هاي زيادي شبيه مشتري است، جز اينکه در اطراف آن چندين حلقهٔ شگفت انگيز وجود دارد.