اینتوبه بیمار در ۱۵ ثانیه در یک شرکت دانش بنیان محقق شد

مهر/ دکتر محمدرضا خواجوي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار کرد: متخصصان بيهوشي و اپراتورهاي آي سي يو در اتاق عمل براي ديدن حنجره و گذاشتن لوله داخل ناي بيمار نياز به دستگاهي دارند که به واسطه آن تصوير درستي را براي بکارگيري درست لولههاي تنفس مصنوعي داشته باشند.
وي با بيان اينکه اکنون دستگاهي که نمونههاي خارجي آن در بيمارستانها براي اين منظور به کار گرفته ميشود با استفاده از مانيتور است، گفت: دستگاههاي موجود معمولاً دستگاههايي هستند که معمولي بوده و نياز به ديد مستقيم پزشک دارد در اين راستا موفق شديم دستگاه ويديولارنگوسکوپي را بسازيم که معايب نمونههاي خارجي را ميپوشاند، نياز به برق ندارد و با اپليکيشن ايراني که براي آن طراحي کرديم با استفاده از واي فاي بتواند تصاويري از ناي بيمار را در اختيار اپراتور قرار دهد.
وي افزود: اين دستگاهي که طراحي کرديم دوربين قوي با نور زيادتري دارد و تصاوير را به کمک واي فاي به موبايل اپراتور منتقل ميکند.
مديرعامل شرکت دانش بنيان توليد کننده ويديولارنگوسکوپ هاي جديد گفت: اين دستگاه داراي تيغه منحصر به فردي است که مجهز به دوربين و نور بوده و نماي خوبي از حلق و حنجره بيمار به متخصص بيهوشي و يا اپراتور ميدهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: تصاوير اين ويديولارنگوسکوپ از طريق واي فاي و نرم افزار به موبايل منتقل ميشود و ميتوان از طريق اپليکيشني که بر اساس آن طراحي کرديم، در عرض ۱۵ ثانيه بيمار را اين توبه کرد. اين وسيله همچنين قابليت تهيه و ثبت فيلم و عکس جهت کار آموزش و درمان را دارد.
اين متخصص بيهوشي ادامه داد: ايرادات نمونههاي خارجي در اين دستگاه توليد داخل رفع شده و با قيمت پايينتري به بازار عرضه شده است.
خواجوي ادامه داد: در ساخت اين دستگاه سعي کرديم از تجهيزات ايراني استفاده کنيم به طوري که ۷۵ درصد آن ايراني و مابقي تجهيزات وارداتي بوده اما با اين وجود يک پنجم نمونه خارجي قيمت دارد.
استاد بيهوشي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه آمريکا، آلمان و کانادا سازنده اين ويديولارنگوسکوپ ها هستند، گفت: واردات اين محصول به کشور ارزبري زيادي دارد ضمن اينکه معايبي هم دارند؛ قيمت اين نمونههاي خارجي برابر با ۱۰-۱۲ هزار دلار است. ما با ساخت اين دستگاه توانستيم به جمع توليد کنندگان ويديولارنگوسکوپ ها بپيونديم.
مدير عامل شرکت دانش بنيان خاطر نشان کرد: اکنون اين دستگاه با مجوزها و استانداردهاي بينالمللي، تاييديه انجمن بيهوشي، دانشگاه علوم پزشکي تهران و وزارت بهداشت ساخته شده و اختراع آن به ثبت رسيده است. همچنين ايزوي بينالمللي دستگاه نيز اخذ شده است.
وي در خصوص استفاده برخي بيمارستانها از اين محصول ايراني گفت: تاکنون ۲۰ بيمارستان تهران توانستهاند اين دستگاه را از شرکت ما تهيه کنند و مورد استفاده قرار دهند. درصدد هستيم که در آينده دستگاههاي اندوسکوپي، کولونوسکوپي و … را به توليد برسانيم.
خواجوي خاطرنشان کرد: اين دستگاه در شرايط فعلي مواجهه با کرونا ويروس در افزايش سرعت عمل اين توبه کردن بيماران نقش قابل توجهي خواهد داشت.