اجتماع ماه، زحل و مشتری
آخرين خبر/ در شبهاي ۲۹، ۳۰ و ۳۱ امرداد، حوالي ماه دو نقطه درخشان را ميبينيد که در واقع سيارات مشتري و زحل هستند. به دليل حرکت بسيار آهسته اين سيارات، در اين شبها تغيير محسوسي در موقعيت سيارات ايجاد نميشود؛ اما با توجه به اينکه ماه خيلي سريعتر نسبت به ستارههاي پسزمينه آسمان جابهجا ميشود، در اين سه شب منظره متفاوتي را شاهد هستيد. ضمن اينکه فاز يا همان درصد سطح روشن ماه هم تغيير ميکند.
با تاريک شدن هوا ميتوانيد اين ۳ جرم را در افق جنوب شرقي مشاهده کنيد که در حال طلوع هستند و تا سپيدهدم نيز در آسمان قابل رويت اند. اين شبها زحل با قدر ۰.۲ و مشتري با قدر منفي ۲.۸ در آسمان ميدرخشند و با توجه به اين که هر دو سياره در نزديکي حالت مقابله هستند، در بهترين موقعيت رصدي خود قرار دارند. اگر در شبهاي گذشته نيز ستاره پرنوري در نيمه شب توجه شما را به خود جلب کرده است، به احتمال زياد سياره مشتري را ديدهايد که اين شبها پس از ماه و سياره زهره، پرنورترين جرم آسمان شب است. فاز ماه نيز در اين ۳ شب بالاي ۹۵ درصد بوده و در روز يکشنبه شاهد ماه کامل هستيم.
ديدن اين اجتماع نياز به ابزار خاصي ندارد و با چشم غير مسلح نيز قابل رويت است، اما در صورتي که با يک تلسکوپ به سياره مشتري نگاه کنيد ميتوانيد اقمار گاليلهاي آن را هم مشاهده کنيد. همچنين حلقههاي زحل هم سوژه جذاب ديگري براي رصد در اين شبهاست.
توجه داشته باشيد که نزديک بودن اين اجرام به يکديگر در آسمان به صورت ظاهري و از ديد ناظران زميني بوده و در مدارهايشان ميليونها کيلومتر از يکديگر فاصله دارند.
برگرفته از avastarco